Radio-Tv Huvila Ky – 40 vuotta palvelua

Mainos[adrotate banner="3"]

Radio-TV Huvila Ky on palvellut Soinissa asiakkaita jo 40 vuotta. Liikkeen perusti kesällä 1976 toiminimenä Voitto Huvila.

– Isäni työskenteli ensin Karstulassa vieraan yrityksessä radio- ja tv-asentajana. Yrittäjäveli Ahti Huvila houkutteli isääni ryhtymään yrittäjäksi Soinissa. Niinpä Radio-TV Huvila aloitti ensin Ahtin tiloissa Alajärventiellä lähinnä televisioiden, radioiden ja autostereoiden myyjänä ja korjaus- ja asennuspalveluna.

MAINOS

– Irene Huvila tuli Voitto Huvilan avuksi yritykseen mukaan syksyllä 1978. Ahti Huvilan tiloissa yritys toimi viitisen vuotta, kunnes 1981 yritys siirtyi nykyisiin tiloihin Multiantielle, kertoo nykyinen yrittäjä Juha Huvila.
Nykyinen kiinteistö on toiminut seurakunnan kanttorin asuntona. Vuonna 1981 Huvilat ostivat kiinteistön liikekäyttöön.

– Isomman liiketilan myötä tavaramäärä liikkeessä lisääntyi. Alussa liikkeessä myytiin valaisimia, televisioita, radioita sekä LP-levyjä ja C-kasetteja. Tilan tarpeen myötä liiketiloja on laajennettu kahteenkin kertaan. Nykyään 200 neliön tilat ovat oikein sopivat tarpeisiimme, kertoo Juha Huvila.

Kasvanut yrittäjäperheessä

Juha Huvila on kasvanut liiketilan yhteydessä isän ja äidin pitäessä liikettä.

– Kun on nähnyt yrittäjyyden ja kasvanut siihen, en oikein muutakaan ole koskaan ajatellut tekeväni. Suoritin ammattikorkeakoulussa tradenomin tutkinnon ja työskentelin jo sitä ennen liikkeessä. Isän menehtymisen myötä liike jäi minun ja äitini Irenen haltuun vuonna 2007, muistelee Juha.

Radio-TV Huvila Ky:ssä elektronilaitteiden huoltopalvelu jatkui vielä pitkään Voiton jälkeen, kun Jarkko Järvenpää työskenteli firmassa. Kolmisen vuotta sitten huoltopalvelu jätettiin pois toiminnasta ja ryhdyttiin keskittymään laitteiden myyntiin.

– Puhelimet ja niiden tarvikkeet sekä tietokonepuoli ovat suurin osa liikkeemme liikevaihtoa. Myynnissä on myös pieniä kodinkoneita, koristetarvikkeita, palkintoja ja valaisimia. Ehkä tulevaisuudessa hieman supistamme tuotevalikoimaa, mutta tietotekninen puoli säilyy laajana.

Juha Huvila on kehittänyt yrityksen nettikauppaa nimellä huvilaite.fi.

– Nettikauppa on lisääntynyt ja myös ihmisten hintatietoisuus on parantunut koko ajan. Itsekin täytyy olla hyvin hintatietoinen ja seurata mistä kannattaa milloinkin tilata tuotteita. Tukkureitten kanssa yhteistyö on toimivaa ja toimitukset voivat onnistua niinkin nopeasti, että illalla tilattaessa tuote on seuraavana päivänä Soinissa, kehuu Huvila.

Perjantaina 18.11. Radio-Tv Huvila juhlii 40-vuotissynttäreitä. Synttäripäivänä on hyviä tarjouksia ja koko päivän ajan on tarjolla täytekakkukahvit.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärvi jatkaa entisin veroin
Seuraava artikkeliTerapiaPolulla etsitään keinoja arjen haasteiden voittamiseksi