1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärven musiikkiopistolla valmistaudutaan Suomen juhlaan!

Alajärven musiikkiopistolla kulunut syksy on ollut monella tapaa työntäyteinen, sillä normaali arjen keskellä on ollut monenlaista.

Syyslomaviikolle ajoittui ikkunoiden uusiminen, joka liittyy talon peruskorjaukseen. Musiikkiopistolla laajempaa remonttia ei tehdä, mutta luokkajärjestelyjen kautta saadaan lisätilaa.

MAINOS

– Olemme saaneet käyttöön kokonaan uuden luokan teoriaopetukselle, kertoo musiikkiopiston vs. rehtorina vielä marraskuun loppuun saakka toimiva Minni Ilmonen. Muskariluokka on tarkoitus muuttaa alakertaan myöhemmässä vaiheessa.

Musiikkiopistolle on saatu täydennystä soitinvalikoimiin, esimerkiksi kaksi uutta Kawai -pianoa, vaski- ja puupuhaltimia, sekä jousisoittimia. Remontin myötä kookkaammille soittimille on rakennettu parempi soitinvarasto.

Opiston omat soittimet takaavat musiikinopetuksen laadukkain soittimin ja monia soittimia voidaan vuokrata myös lapsen omaan käyttöön. Näin oppilaiden vanhemmilta ei aina heti vaadita investointeja laatusoittimiin.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen hajoaminen on aiheuttanut syksyn aikana monia hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi työtä teettää Kurikan liittyminen Alajärven musiikkiopistoon ensi vuoden alusta Jalasjärven ja Kurikan kuntaliitoksen myötä.

Matineat remontin myötä museolle

Koska rakennuksessa tehdään remonttia, siirtyvät myös loppuvuoden oppilasmatineat Nelimarkka-museolle. Museo tarjoaakin hienot puitteet niin soittajille kuin yleisöllekin.

– Toivottavasti matineat vetävät runsaasti yleisöä. Esiintyminen huipentaa opiskelut ja yleisö on siinä tärkeässä roolissa, Ilmonen toteaa.
Musiikkiopiston nuoria voi kuulla tulevana tiistaina 22.11. kello 19 kirkossa Alajärvellä, jossa esiintyy urkureita sekä piano- ja viuluoppilaita.

Nelimarkka-museolla matinea on 28.11. kello 19 ja silloin kuullaan mm. viulua, kontrabassoa, selloa ja trumpettia! Seuraavana keskiviikkona 30.11. kello 18 Nelimarkkamuseolla matineassa on mm. oboen, nokkahuilun ja kitaran soittajia. Konsertin yhteydessä Järvi-Pohjanmaan Musiikkiyhdistyksen väki järjestää kahvituksen kerätäkseen varoja opiston stipendirahastoon.

Keskiviikkona 7.12. kello 19 järjestetään Soinissa syyskauden päätöskonsertti. 12.12. kello 19 Nelimarkka-museolla on matinea ja 15.12. kello 19 pidetään Alajärven päätöskonsertti myös museolla.

Monen juhlan vuosi 2017

Vuosi 2017 tulee Alajärven musiikkiopistossa olemaan monenlaisen juhlan aikaa, sillä samalla kun Kurikka tulee Jalasjärven myötä mukaan opistoon, juhlitaan ensi vuonna myös Alajärven ja Jalasjärven musiikkiopistojen 20 yhteistä vuotta.Tähän liittyvä juhlakonsertti järjestetään 27.1. Alajärvellä.

Etelä-Pohjanmaan taiteen perusopetuksen verkoston yhteisproduktio Laps Suomen on maakunnallisesti näyttävä Suomi 100 -tapahtuma, jossa Alajärven musiikkiopisto on mukana.

Kyseessä on kavalkadiesitys, jossa käydään läpi Suomen satavuotinen historia lapsen silmin vuosikymmen kerrallaan. Eri oppilaitosten esitykset kootaan yhteiseksi esitykseksi, joka esitetään Seinäjokisalissa 9.4.

Alajärven musiikkiopisto toteuttaa oman osuutensa yhdessä Etelä-Pohjanmaan Tanssiopiston kanssa. Aiheena on Suomi lasten ja nuorten näkökulmasta vuosina 2000-2009. Jalasjärven toimipisteellä aiheena ovat vuodet 1917-1929.

Kokonaan omana juhlavuoden tapahtumana musiikkiopistolla on 100 suomalaista sävelmää -konserttisarja.

Nämä sata suomalaista sävelmää esitetään jokaisen kuukauden oppilasmatineassa aina kymmenen kerrallaan. Ensimmäinen konsertti on maanantaina 30.1.
Oppilaskonserttisarja päättyy maratonkonserttiin lauantaina 16.12.2017,
jolloin soitetaan läpi kaikki sata sävelmää!

Musiikkiopiston kuulumisista pysyy hyvin perillä seuraamalla opiston Facebook -sivuja. Ne toimivat myös niille, joilla ei itsellään ole Facebook -tunnuksia. Sivuille päivitetään niin tulossa olevaa kuin tapahtunuttakin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät