24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Alajärvelle saadaan koirankakkapussiautomaatteja

Alajärven kaupunki on lähtenyt mukaan Tikspac ympäristöhankkeeseen, joka esittäytyy kuntalaisille siten, että kaupungin alueelle tullaan pystyttämään koirankakkapussiautomaatteja.

Hanke alkaa Alajärvellä vuoden vaihteessa ja se tapahtuu yritysten ympäristövastuullisena (CSR , Corporate Social Responsibility) hankkeena. Kaupunki tulee asentamaan kymmenen Tikspac-asemaa kaupungin keskustaan.

MAINOS

TiksPac on kansainvälinen yritys, jonka tavoitteena on edistää yleisten alueiden puhtaanapitoa EU:n alueella ja haluaa olla yritys, joka vaikuttaa positiivisesti ympäristöön havainnoimalla tarkasti ja toimimalla päättäväisesti. Johtoajatuksena on luoda jatkuvasti lisäarvoa asiakkaille ja yhteiskunnalle.

TiksPac haluaa kannustaa osallistumiseen, jonka kautta voimme yhdessä pitää ympäristön puhtaana ja edistää kestävää yhteiskuntaa. Jokainen voi osallistua ja tuoda kortensa kekoon. Tarkoituksena on kehittää, myydä ja toimittaa yleisten alueiden puhtautta edistävää TiksPac-konseptia läheisessä yhteistyössä kumppanien kanssa.

TiksPac AB:n enemmistöosakas ja perustaja Stig-Arne Mårtensson muutti suuresta kaupungista pieneen, idylliseen Falkenbergin kuntaan Ruotsissa vuonna 2001. Ulkoiluttaessaan koiraansa Smillaa hän huomasi nopeasti, että moni ei siivonnut koiriensa jälkiä. Ensivaikutelma ei siis ollut kovin positiivinen.

Stig-Arne halusi tehdä ongelmalle jotain ja ideoi TiksPac-konseptin, joka käsittää sekä TiksPac-asemat että TiksPac-koirankakkapussit. TiksPac-asema on pussien jakelupiste, joita sijaitsee vilkkailla yleisillä kävelyreiteillä ja pussit ovat ilmaiseksi tarjolla kaikille tarvitsijoilleen.

Konsepti on paikallisviranomaisille maksuton, mutta he ovat vastuussa siitä, että jokaisella TiksPac-asemalla on aina saatavilla pusseja ja että asemat ovat asennettuja turvallisesti. Konseptin sponsoreina on yritykset, jotka haluavat tukea paikallisympäristön parantamispyrkimyksiä samalla kun osoittavat olevansa sitoutuneita yhteiskuntavastuuseen.

Alajärvellä hankkeen sponsoreina ovat kaupungin lisäksi mm. Torstai-lehti, Apteekki, Lähi-Tapiola, Alajärven Lämpö Oy, Pitkäsen Sähköasennus ja Oma Säästöpankki Alajärvi.

TiksPac-jätepussit ovat täysin kompostoituvia ja biohajoavia eurooppalaisen standardin EN-13432 mukaisesti. Pussit ovat sataprosenttisesti ympäristöystävällisiä ja ne valmistetaan maissitärkkelyksestä.

Koska pussit ovat itsessään jo kompostoituvia, ne voidaan laittaa myös kiinteistön kompostiastiaan. Pussit ovat myös todistetusti GMO-vapaita. Niissä ei ole lainkaan geenimuunneltuja organismeja, joten niiden käyttö on sallittua luomuviljelyssä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät