Alajärvellä juhlittiin vesijetin MM-hopeaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven koulukeskuksessa järjestettiin mitalikahvitus Timo Kangastielle, joka voitti Perussa vesijettien MM-kilpailussa hopeaa.

Perussa kilpailu kesti kahdeksan päivää ja se ajettiin pareittain vuorotellen kuskia vaihdellen. Kilpailuparina Timolla oli Jean Paul Rojas Perusta.

MAINOS

Haasteensa parikilpailuun tuo se, jos itse epäonnistuu niin silloin pilaa myöskin toisen kilpailijan mahdollisuudet, sekä toisinpäin. Yksilökilpailu onkin enempi Timon mieleen.

– Jatkossa ajan yksin. Jos jotain sattuu, niin ei voi syyttää toista, Timo toteaa.

Vuonna 2012 uransa aloittanut Timo on noussut nopeaa vauhtia lajissaan ylöspäin. Vuosi sitten Timo jo lopetti uransa, mutta tuli takaisin ja sai nyt hopeaa, joka jäi hieman hänen mieltään kaivelemaan.

– Kyllä se kulta on tavoitteena, Timo sanoo.

Timon uraan on mahtunut monenlaista, mm. yksi vakavampi loukkaantuminen.
– Naama meni kymmeneen osaan, alaleuka sekä yläleuka murtui ja meni palasiksi, Timo kertoo.

Tuolloin Timo lensi vesijetin selästä ja löi päänsä sen takaosaan. Loukkaantumisesta huolimatta Timo jatkoi kisaansa ja ajoi vielä huikean 160 kilometrin matkan. Kisan jälkeen Timo vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hänet oltaisiin leikattu heti, mutta Timo ei suostunut vaan lensi Suomeen, jossa hänet myöhemmin leikattiin.

Vesijettiharrastuksessa sekä -kilpailuissa sattuu pari kertaa vuodessa hieman vakavampia onnettomuuksia. Yleensä jos kisassa huomataan, että kilpakumppani loukkaantuu tai sattuu onnettomuus, niin muut kilpailijat pysähtyvät ja lopettavat suorituksensa.

– Jos jotain sattuu, niin ei ajatella omaa menestystä vaan autetaan muita, Timo sanoo.

Lajina vesijettiharrastus on fyysisesti sekä henkisesti erittäin raskas. Keho joutuu ajaessa koville, koska kuski joutuu jännittämään kroppaansa kokoajan, eikä pelkoa saa tuntea.

– Joskus oli itsellä pieni pelko, kun aallokot oli yli neljämetrisiä ja lensin kyydistä 130 kilometrin tuntivauhdista. Ei siinä voinut kuin toivoa, että pysyisi hengissä, Timo muistelee.

Timo ei ole koskaan treenannut kilpailuihin. Ensivuonna hänellä on tarkoitus aloittaa lihaskunnon ylläpitäminen salilla sekä vesijetillä harjoittelu. Tampereella asuva Timo pääsee kohta harjoittelemaan kotikaupungissaan, sillä sinne on tulossa rata istuttavalle jetille. Aiemmin rata on ollut vain seisottaville jeteille.

Timon tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu mm. kisailut ja saada se kirkkain mitali, eli MM-kulta. Ensivuonna toukokuussa on ensimmäiset MM-kilpailut Kreikassa. Timo aikoo käydä kaikki isot MM-kilpailut ensivuona läpi ja toivottavasti se kultamitali sieltä tulee. Ja vaikka tulisi, ei Timo aikonut vielä lopetella uraansa vaan jatkaa eteenpäin.

Jenna Tanhua

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan Mieslaulajien joulukonsertti Alajärven kirkossa
Seuraava artikkeliSoinissa tehdään työtä hyvässä hengessä mukavien talouslukujen alla