-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Toisin silmin kuvauspalvelu aloitti Alajärvellä

Kolmekymmentä vuotta nuorisotyötä ja sen jälkeen tuli hetki, jolloin alajärveläinen Valtteri Salo totesi, että jos hän aikoo vielä joskus tehdä jotain muuta, on sen aika nyt.

Sitä mitä se muu olisi, ei kauaa tarvinnut miettiä, koska Valtteri oli valokuvannut koko ikänsä harrastuksena, jota oli hyödyntänyt myös työssään. Välillä ala oli alkanut kiinnostaa enemmänkin ja mies kävi Kälviällä valokuvakoulutusta muutaman vuoden ajan.

MAINOS
Valtteri Salon kuvat ihmisistä aidoissa tilanteissa ovat pysäyttäviä.

Nyt saatu oppi on tullut täyteen käyttöön, koska lokakuun alussa Valtteri teki loikan yrittäjyyteen ja perusti Toisin silmin -kuvauspalvelun.

Toisin silmin tarjoaakin perinteisen studiokuvauksen lisäksi myös kaikkea muuta kuvauksen alalta. Muotokuvia, miljöökuvauksia, tapahtumakuvauksia, lemmikkikuvauksia… kaikkea mahdollista, mutta myös kasvatuksellisen valokuvaamisen kursseja.

– Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Valokuvaa voidaan käyttää toiminnallisessa työskentelyssä silloin, kun sanat loppuvat, Valtteri Salo toteaa. – Toisin silmin tarjoaa erilaisille ryhmille mahdollisuuden jakaa maailmaansa kuvien kautta, yhdessä tehden ja nähden.

– Toimintakokemus-menetelmiin perustuvaa kasvatuksellista valokuvatyöskentelyä voidaan hyödyntää esimerkiksi nuorisotyössä, erityisnuorten tai kehitysvammaisten kanssa. Vuosikymmenten kokemus kasvatusalan ammattilaisena antaa pohjan lähestyä valokuvausta pedagogiikan näkökulmasta.

Valokuvauskursseja Valtteri vetää tarvittaessa kautta Suomen ja juuri tämä osa yritystoimintaa yhdistää hänelle vahvimmin aikaisemman pitkän kokemuksen työstä nuorten parissa. Valokuva voi kurssilla olla väline, jonka kautta pureudutaan päivän teemaan.

Kuvauskursseja voidaan räätälöidä erilaisille ryhmille eri aiheiden ympärille, aina aiheen ei tarvitse olla kovin vakavakaan. Esimerkiksi järkkärinsä käyttöä oppia haluava kaveriporukka voi tilata oman kurssin, ja miksi kuvaaminen voisi olla hauska ohjelmanumero polttareihinkin?

Perhekuvat kunniaan!

Kuvaajana Valtteri on intohimoinen. Hän pitää erityisesti dokumenttikuvauksesta ja Valtterin vanhoista pariskunnista kertova valokuvanäyttely olikin esillä Seinäjoella jo pari vuotta sitten. Nyt ajatuksena on ollut tuoda tuo eri puolilla maakuntaa kuvattu näyttely myös Alajärvelle.

Tätä ikää ei kestä kauan. Kuvissa muistot säilyvät.

Tapahtumakuvauksista Valtterille mieluisimpia ovat hautajaiset. – Hautajaisissa suru on läsnä hyvin käsin kosketeltavana, ihminen on siellä rehellisimmillään, Valtteri toteaa.

– Moni haluaa hautajaiskuvansa kirjaksi. Siinä kohtaa, kun kirja viimein avataan, on surutyö yleensä jo hyvässä vaiheessa ja kuvat avaavat tien, jonka kautta surutyöstä voidaan puhua. Suru saa sanat kuvien myötävaikutuksella.

Myös perhekuvat ovat Valtterin sydäntä lähellä. Hän harmittelee, miten meillä on vanhoissa albumeissa hienoja perhekuvia aina 20 -luvulta saakka, mutta ne loppuvat lähestyttäessä omaa aikaamme. Nykyisin kaikilla on kamerat ja kuvia otetaan paljon, mutta kuvat eivät jää talteen.

Perhekuvat voidaan tänäänkin ottaa lavastetuissa tilanteissa, kuin silloin ennen.

Valtteri kannustaakin ihmisiä hankkimaan omat perhekuvat – ne voidaan toteuttaa hyvin monin tavoin, vaikkapa vanhaan tyyliin lavastettuun ympäristöön! Perhekuvaus voisi olla vaikkapa ikimuistoinen lahja joko omalle, tai läheisen perheelle!

Toisin silmin -kuvauspalvelusta löytyy tietoa myös yrityksen nettisivuilta ja facebookista. Töitä Valtteri on valmis tekemään koko maakunnan alueella ja kursseja hän vetää kautta Suomen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät