0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Lakis-Sport uuteen kauteen Lakiksen tuella

Lakiksen laskettelurinteiden uudella omistajalla Jouni Niemelällä on riittänyt tekemistä. Toukokuussa laskettelukeskuksen puikkoihin hypänneen Niemelän aika on mennyt rinneravintola Välilaskun remontointiin ja yleisiin kohennushankkeisiin.

– Ravintolaa laajennettiin 50 neliömetrillä, ja remontoitiin se kaikin puolin sisältä, kertoo Niemelä. Vanhat pintamateriaalit ovat saaneet väistyä uusien tieltä. Ravintolan keittiötä on laajennettu, sekä keittiökoneita uudistettu. Lisäksi terassin alle on asennettu uusi laudoitus.

MAINOS
Jouni Niemelän ja Lakis-Sportin yhteistyö mahdollistaa sen, että paikallisilla lapsilla ja nuorilla on hyvät mahdollisuudet päästä harrastamaan talvilajeja omassa kotipitäjässään.

Rinteiden ympäristöä on myös kaunistettu harventamalla alueen puustoa. Lisäksi keväällä rinteisiin rakennettiin täysimittainen frisbeegolf-rata, joka on ollut käytössä kuluneen kesän ajan.

Tulevia hankkeita on Niemelällä jo runsaasti mielessä. Ravintolan taakse tehdään uudet sauna- ja kokoustilat. Valmiina on jo sadan neliömetrin laajuinen pohja.

Lisäksi keväällä tullaan Lakiksella näkemään ainakin moottorisahaveistoskilpailu.

Lakiksella on kaksi sesonkikautta. Ensimmäinen jouluna ja toinen hiihtolomien aikaan. Viimevuonna säät eivät suosineet, mutta tänä vuonna tilanne näyttää paremmalta.

– Jouluksi yritetään saada rinteet auki, tiedottaa Niemelä.

Lakis-Sportin kausi alkoi takkien jaolla

Jouni Niemelän ja Lakis-Sportin yhteistyö mahdollistaa sen, että paikallisilla lapsilla ja nuorilla on hyvät mahdollisuudet päästä harrastamaan talvilajeja omassa kotipitäjässään.

Lakis-Sport ry:n alppikerholaisille jaettiin remontoidussa ravintola Välilaskussa uudet, tyylikkäät toppa-asut. Takin saivat kerholaisten lisäksi Lakis-Sport ry:n hallituksen jäsenet. Yhdistyksen puheenjohtaja Kati Metsäpelto kertoo, että takkien luovutus juhlistaa samalla yhdistyksen uutta, alkanutta kautta.

Lakis-Sportin lapsille tarkoitettu Alppikerho kokoontuu harjoituksiin tätä nykyä kahdesti viikossa, torstaisin ja lauantaisin. Nuorin jäsen on neljä-vuotias. Alppikerhon puitteissa on mahdollista harjoitella ratalaskua. Tämän lisäksi kerholaiset käyvät kisoissa ympäri maakuntaa.

Lakis-Sportilla on myös hiihtokoulu, jossa järjestetään laskettelun ja lumilautailun alkeiskursseja. Kursseja järjestetään sekä yksityisopetuksena, että ryhmäopetuksena. Myös omaa kilpailutoimintaa puuhataan.

– Yritämme järjestää täällä meillä arvokisoja, esimerkiksi piirimestaruuskisat keväällä, kertoo Metsäpelto. Tämän lisäksi kisailemaan pääsee myös leikkimielisissä kilpailuissa.

Lakis-Sport ry:tä pyöritetään tällä hetkellä neljän perheen voimin. Toimintaan kuitenkin pääsee mukaan ja se on jopa toivottavaa.

– Avosylin otamme porukkaa vastaan, hymyilee Metsäpelto.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät