Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apurahat haettavina

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apurahat ovat jälleen haettavina 10.1.-10.2.kello 16 saakka sähköisessä hakujärjestelmässä. Enää ei paperisia hakemuskaavakkeita tule toimittaa rahaston toimistoon, Suomen Kulttuurirahaston siirryttyä paperittomaan hakuun. Myös mahdolliset lausunnot tulee tehdä 10.2.kello 16 mennessä lausunnonantajan verkkopalvelussa.
 
Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto jakaa alkaneena vuonna tieteeseen ja taiteeseen apurahoina 1079000 euroa.
 
Etelä-Pohjanmaan rahaston erityisinä painopistealueina ovat lasten ja nuorten kulttuuri sekä alueen elinvoimaa ja identiteettiä uudistavat hankkeet.

Rahasto kannustaa hakijoita rohkeisiin ja vaikuttavuudeltaan entistä laajempiin hankkeisiin. Tavanomaista suurempaa rahoitusta vaativiin Kärkihankkeisiin rahasto myöntää vähintään 40000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Rahaston pienin myönnettävä apuraha on 2000 euroa.
 
Apurahat myönnetään pääasiassa yksityishenkilöille ja työryhmille työskentely- tai kuluapurahoina. Yhteisöt voivat hakea apurahoja lähinnä erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Etusijalla apurahojen myönnössä ovat rahaston toimialueella, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa, syntyneet sekä alueella tehtävä tai alueeseen kohdistuva tieteellinen ja taiteellinen työ.

MAINOS

Apurahoja myönnetään kaikille tieteen ja taiteen aloille. Tavoitteena ovat isommat hankekokonaisuudet, jotka toteutuessaan uudistavat alueen kulttuurielämää. Apurahat jaetaan Etelä-Pohjanmaan rahaston vuosijuhlassa Lapualla 7. toukokuuta.
 
Etelä-Pohjanmaan rahaston hoitokunnan jäsen, tietokirjailija Anssi Orrenmaa päätti kautensa hoitokunnassa. Uutena hoitokunnan jäsenenä on 1.10.aloittanut kirjailija Marko Hautala Vaasasta. Rahaston hoitokunnan puheenjohtajana jatkaa professori Matti Jakobsson ja varapuheenjohtajana tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto.
 
Vuonna 2017 jakovuorossa olevat nimikkorahastot:

K. G. R. Ahlbäckin rahasto, Liisa Peltosen rahasto, Maija Haravan rahasto, Helvi ja Leila Rahkosen rahasto, Iivari ja Jenny Honkolan rahasto, Einar Salmen rahasto, Oiva Kuusiston rahasto,Viljo Syreniuksen rahasto, Karl-Johan Lallin rahasto, Huugo Valppaan rahasto ja Panttilan sisarten rahasto.
                            
Nimikkorahastojen tarkemmat kuvaukset löytyvät Suomen Kulttuurirahaston verkkosivuilta. Tänä vuonna Suomen Kulttuurirahaston 17 maakuntarahastoa jakavat apurahoina yhteensä 12 miljoonaa euroa.
 

MAINOS
Edellinen artikkeliNeljä taloa Alajärven rannalla
Seuraava artikkeliKännykkää käyttävät kuljettajat pelottavat