1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Tenholta kakut juhlaan ja arkeen

Soinin Kukonkylässä kotitilallaan äitinsä kanssa asuva Tenho Valkeinen leipoo maittavat kakut juhlaan ja arkeen. Tenho perusti yrityksen leipomista varten viime lokakuun lopussa.

Tenho on valmistunut leipuri-kondiittoriksi Seinäjoen Sedusta vuonna 2005. Seuraavana vuonna hän opiskeli vielä vuoden jatko-opintoja elintarvikkeiden valmistaja -linjalla.

MAINOS

Valkeinen on toiminut useassa eri työssä viimeisen kymmenen vuoden ajan. Hän on tehnyt siivoustyötä mm. SOL-yhtiön palveluksessa Alajärvellä ja Kuortaneella. Kerran viikossa työ jatkuu Kuortaneella edelleen.

Tenho valmistaa erilaisia kuivakakkuja kotonaan. Taateli-, mauste,- tiikeri-, hedelmä- ja piimäkakut syntyvät kodin keittiössä. Tenho tekee kakkuja tilauksesta ja kaupittelee tuotteita myös perinteisellä ovelta ovelle -tavalla.

Alajärvellä hänen tuotteitaan saa myös Lähituottajat -myymälässä. Kakkuja tehdään kahta eri kokoa tarpeen mukaan. Lähialueelle Tenho hoitaa myös tuotteet kotiin. Jo tässä vaiheessa asiakkaita on tullut Soinin lisäksi mukavasti myös naapurikunnista.

Valkeinen kertoo, että lähes kaikki kakkureseptit tulevat ulkomuistista.

– Taatelikakku on enemmänkin joulun ajan kakku, joten sen ohjeet täytyy tarkastaa, kertoo muutenkin ruuanlaitosta pitävä nuorimies.

Kotitilalla navetasta löytyy myös muutamia hiehoja sekä kanoja että kukkoja. Hiehot Tenho hankkii nuorena ja myy ne tiineenä isompiin navetoihin. Kananmunat Tenho myy lähinnä vakioasiakkaille.

Tenho Valkeinen harrastaa raviurheilua. Hän on osakkaana kolmessa ravihevosessa. Muuten tanssilattiat vetävät puoleensa maakuntien lattioille ja karaokekin on mieleistä.

– Pidän siitä, että saan itse määritellä työtahtini ja siksi tällainen sopii hyvin minulle. Olen itseni pomo näissä töissä, naurahtaa Tenho, jolta kakkutilaukset voi hoitaa soittamalla numeroon 040-8384613. Myös facebookissa Valkeisella on omat sivut.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät