-6.9 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Nuori sukupolvi tarttui ohjaksiin Kesäniemen Kaupalla

Lehtimäen Kirkonkylällä sijaitseva Kesäniemen Kauppa on elintarvikkeisiin ja päivittäistavaroihin painottuva sekatavarakauppa. Kyseessä on juuri sellainen ihana, monipuolinen ja palveleva kyläkauppa, jollaiset ovat viime vuosikymmeninä sulkeneet oviaan yksi toisensa jälkeen.

Kesäniemen Kaupalla on toimittu toisin, sillä vuoden vaihteessa liikkeessä tehtiin sukupolvenvaihdos. 23 vuotta kauppiaana toimineen Eeva-Kaarina Haapaniemen työtä jatkaa uutena yrittäjänä hänen poikansa Sami Haapaniemi. Käytännön vastuu kaupan pyörittämisestä on Samin Petra -vaimolla, joka on työskennellyt kaupassa jo vuodesta 2003 lähtien.

MAINOS

Kun Eeva-Kaarina Haapaniemi aloitti liikkeessä kauppiaana, Lehtimäellä oli kaikkiaan yhdeksän päivittäistavarakauppaa. Nyt niitä on pitkään ollut enää kaksi.

Eeva-Kaarina ryhtyi yrittäjäksi työskenneltyään sitä ennen liikkeessä 4,5 vuoden ajan. Tuossa vaiheessa silloisen kauppiaan Lauri Kesäniemen eläkeikä koitti ja hän kysyi Eeva-Kaarinalta kiinnostusta jatkaa kaupan pitoa.

Nyt 23 vuotta myöhemmin oli hyvä jättää kauppa nuoremman sukupolven käsiin. Petra -miniä on työskennellyt kaupassa jo kauan, tosin välissä Petra on ollut kotona lasten kanssa. Petran ja Samin ei tarvinnutkaan kauaa asiaa miettiä, kun Eeva-Kaarina alkoi heille sitä ehdotella.

Yrittäjänä Sami oli asiaan heti valmis, mutta Petra epäröi hetken aikaa miettiessään, miten yrittäjän pitkät työpäivät ja pienet lapset ovat yhdistettävissä?

Kauppa on avoinna arkisin kello 9-18 ja lauantaisin 9-15 ja kun siihen päälle laskee kaiken muun, avoinnaoloaikojen ulkopuolisen työn, tulee päivistä nopeasti ympäripyöreitä. Päätöstä helpotti kuitenkin se, että Eeva-Kaarina jatkaa edelleen työssä mukana ja toisena työntekijänä on jo vuosien ajan ollut Petran äiti Jaana Hammarén.

Työtä tehdään siis perheyrityksenä ja isovanhemmat ymmärtävät varmasti hyvin, että Petra tarvitsee välillä aikaa myös perheelleen.

Kaupan asiakaskunnan muodostaa pääosin Kirkonkylän alueen asukkaat, joista monille palvelu on erittäin tärkeä. Etenkin kesäaikaan hyvällä sijainnilla Alajärvelle ja Töysään vievän tien kupeessa sijaitseva kauppa on tuttu myös monille ohikulkijoille.

Keväällä alkaa jälleen kesäkukkasesonki, jota merkittävästi piristää liikkeen sijainti aivan Lehtimäen kirkon vieressä. Haudalle menijän on helppoa napata kukat, mullat ja lannoitteet Kesäniemen Kaupalta!

Kesäniemeltä kyytiinsä saa myös monenlaista muuta tarpeellista ja jopa hyvin yksilöllistäkin tavaraa, sillä niin Petra kuin äitinsä Jaanakin ovat käsistään käteviä ja he valmistavat kaupalle myyntiin upeita sisustustuotteita itselle tai vaikkapa lahjaksi!

Sami tulee hoitamaan kaupalla lähinnä talonmiehen hommia ja auttaa kiireaikoina aina, jos se on mahdollista omilta töiltä.

Samilla on ollut pian kymmenen vuoden ajan oma yritys Suunnittelupalvelu S.Haapaniemi Oy, jolla on toimitilat entisellä kunnantalolla. Tehtäviin kuuluvat mekaniikka- ja laitesuunnittelu ja yritysasiakkaita hänellä on kautta Suomen sekä Virosta. Suunnittelun lisäksi Sami myös valmistaa kotona pajassa suunnittelemiaan teräsrakenteita ja laitteistoja.

Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä Kesäniemen Kaupalla on nyt työn alla pieni pintaremontti, joka saadaan valmiiksi avajaispäivään keskiviikkoon 1.2. mennessä.

Tuolloin kaupalla on uusien kauppiaiden kunniaksi tarjolla täytekakkukahvit! Päivämäärä on täsmälleen sama, jolloin Eeva-Kaarina aloitti kauppiaana 23 vuotta aikaisemmin!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät