-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Eepos kirjastot ovat nyt avoinna – Alajärvellä, Soinissa, Vimpelissä, Evijärvellä ja Lappajärvellä kahvitellaan Ystävänpäivänä!

YTY-kimpan kirjastot ovat avanneet ovensa Eepos -kirjastoina tiistaina ja sen kunniaksi Alajärvellä, Soinissa, Vimpelissä, Evijärvellä ja Lappajärvellä kahvitellaan Ystävänpäivänä!

Eepos yhdistää 22 kirjastoa, mukana entisten YTY -kirjastojen lisäksi ovat myös Seitti -kirjastot, eli Seinäjoen ja Kuortaneen kirjastot, Lakia -kirjastot, eli Lapuan, Kauhavan, Isonkyrön, Laihian ja Jalasjärven kirjastot sekä Alahärmän, Ylihärmän ja Kortesjärven lähikirjastot, Oiva -kirjastot, eli Ähtärin ja Alavuden kirjastot sekä Töysän lähikirjasto, Krannit -kirjastot, eli Kauhajoen, Kurikan, Isojoen, Karijoen, Kaskisten ja Teuvan kirjastot sekä Jurvan lähikirjasto ja Päntäneen kirjasto sekä Ilmajoen kunnankirjasto.

MAINOS

Toimipisteitä alueella on kaikkiaan 53 ja henkilökuntaa 160. Asukkaita alueella on 214000.
Eepos -kirjastoissa yksi ja sama kirjastokortti käy kaikissa yleisissä kirjastoissa 22 Eepoksen kunnassa. Samalla kortilla ovat kaikki lainat ja tiedot. Vanha kortti käy kaikissa kirjastoissa. Kirjastokortteja ei tarvitse vaihtaa.

Uuden verkkopalvelun kautta, joka avautuu 14.2., näkyy kaikkien Eepos-kirjastojen kokoelmat. Lainan saa palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon ja koko alueen laajuinen logistiikka takaa sen, että aineistoa saa tilattua kotikirjastoon mistä tahansa Eepos-kirjastosta.

Koko Eepokselle tulee myös yhteinen e-kirjakokoelma ja yhteiset käyttösäännöt, samat myöhästymismaksut ja muut säännöt. Omista kokoelmista varaaminen on kaikkialla maksutonta ja YTY -kirjastojen väliset lainat ovat edelleen maksuttomia.

Asiakas saa muutoksessa käyttöönsä aiempaa laajemmat kokoelmat. Tiivistynyt ja laajentunut yhteistyö takaa sen, että kaikki kirjastot alueella pääsevät mukaan kehityshankkeisiin, verkostoitumisen avulla parannetaan ja ylläpidetään kirjastoammattilaisten ammattitaitoa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät