Rokulipäiville toimintaa ja tekemistä – paikalliset yrittäjät mukaan esittäytymään!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kesän näkyvin tapahtuma Rokulipäivät on saanut uuden rokulisihteerin. Markkinoiden järjestäjä Alajärven Yrittäjät on valinnut uudeksi rokulisihteeriksi ensi kesälle Jaana Hyytiäisen.

Jaana on paluumuuttaja Alajärvellä. Hän oli kotiseudulta poissa yli kymmenen vuotta, kunnes seitsemän vuotta sitten perheen koti rakentui Alajärvelle. Tällä hetkellä hän on töissä Alajärven Sähkö Oy:llä, mutta on sitä ennen työskennellyt 15 vuottaa kuljetusalalla.

MAINOS

– Tavaroiden liikuttamisesta minulla siis on paljon kokemusta, mutta ihmisten liikuttaminen on eri juttu. Siksi tehtävä on haastava, mutta innostava.

Tällä hetkellä rokulijärjestelyt ovat hyvässä alkuvauhdissa ja ideoita 30.6.-1.7. oleville päiville on paljon. Osa toteutuu, osa ei, mutta verkkoja on heitetty runsaasti eri suuntiin.

Tullikoira Pokka sekä ohjaaja Jukka Malinen. Kuva: Emmi Korhonen.

– Varmistunut on jo se, että saamme paikalle alajärveläislähtöiset Malisen pojat!

Paikalle saapuvat sisi Suomen Tulli -ohjelmasta tutut virkamiehet ja koiraohjaajat Jukka ja Juhani Malinen sekä heidän virkakoiransa Pokka, Niinivuoren Sade-Pilvi, ja Lysti, Pinecoast´s Rosanna. Rokulikansalle tarjotaan mahdollisuus seurata etsintänäytöksessä, kuinka virkakoirat toimivat työssään.

Pokka on 6-vuotias labradorinnoutajauros. Pokka on Tulliurallaan paljastanut useita merkittäviä savukkeiden salakuljetuksia. Vältetyillä maahantuontiveroilla laskettuna Pokka on kerännyt n. seitsemän miljoonaa euroa.

Pokan ohjaajana toimii Jukka Malinen. Hän on työskennellyt tullin palveluksessa vuodesta 2003 lähtien. Tästä 14 vuoden työurasta reipas kuusi vuotta Jukka on toiminut Helsingin Tullin koiraryhmässä koiranohjaajana.

Lysti taas on tällä hetkellä 9kk ikäinen labbisnarttu eli tuleva tullikoiran virka-ura on vasta alussa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti niin Lystin varsinainen työnteko alkaa 16.6. kun peruskurssi päättyy. Lystin ohjaaja Juhani on työskennellyt Suomen Tullin palveluksessa vuodesta 2004 ja aloitti koiranohjaajana Vaalimaan tullissa vuonna 2009. Lysti on kolmas Juhanin ohjaama koira.

Paikalliset yrittäjät mukaan?

Jaanan unelma on, että Rokulipäiville saataisiin mukaan paljon paikallisia, ennakkoluulottomia yrittäjiä. – Yrittäjien kannattaa lähteä markkinoille esittelemään toimintaansa. Samoin yhdistysten ja oppilaitosten.

– Ei kannata tuudittautua ajattelemaan, että kyllä kaikki meidät tietää. Ei me välttämättä tiedetä ja Rokulipäivillä käy myös paljon muualta tulevaa väkeä, jotka ei ainakaan tiedä.

Jaanan visio ja toive on, että mahdollisimman moni tulisi mukaan, eikä pelkän myyntipöydän tai rekkien kanssa, vaan nimenomaan idean kanssa. – Tulkaa ja näyttäkää, mitä teette! Idean ei tarvitse olla sellainen, joka maksaa kauheasti, sillä hyvällä mielikuvituksella pääsee pitkälle.

Jos joku yrittäjä haluaisi lähteä mukaan, mutta ei keksi, mitä siitä omasta yrityksestä nyt voisi jotenkin erityisellä tavalla esitellä, kannattaa ottaa yhteyttä Jaanaan. Tältä naiselta eivät ideat heti lopu ja ulkopuolisen silmin se oma juttu voikin näyttäytyä ihan uudella tavalla. – Ottakaa rohkeasti yhteyttä, keksitään teille jotain!

– Alajärvellä on tosi paljon mahtavia palveluja ja tarjontaa, mutta emme aina itse huomaa arvostaa sitä tarpeeksi. Toivon, että ensi kesän Rokulipäiviltä pois lähtiessä jokainen ajattelee, että meillähän on täällä vaikka mitä!

Kokonaisuutena tavoitteena on siis saada aikaa toiminnallinen tapahtuma, jossa ei ole pelkästään paitoja myyviä torimyyjiä ja ohjelmaa lavalta, vaikka nekin ovat toki tärkeitä.

– Yksi idea on, että Rokulipäiville tulee ihan oma äijäkatu, josta löytyy kaikkea mikä pörisee ja liikkuu! Esimerkiksi ralliautoa, klassikkoautoa, mönkijää, moottoripyörää…

– Myös hyvinvoinnin näen yhdeksi tärkeäksi ja kiinnostavaksi teemaksi, jonka osalta olemme olleet yhteyksissä myös isoihin lähiseutujen toimijoihin.

Jaana on kokoajan kuulolla, mitä kaikkea ihmiset haluaisivat Rokulipäivillä tehdä ja kokea. Vielä nyt on hyvin aikaa antaa omia vinkkejään, joten Jaanaan saa ja pitää olla yhteydessä toiveineen.

– Haluamme luoda mahtavat Rokulipäivät, joihin kannattaa tulla kauempaakin, jossa kaikki viihtyvät ja joka on rohkeasti erilainen kesätapahtuma! Kannattaa laittaa päivämäärä ajoissa muistiin, jotta pääsee paikalle. Hurjiakin ohjelmanumeroita voi olla tulossa, Jaana vinkkaa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKansanedustaja Reijo Hongisto vieraili Lehtimäen opistolla
Seuraava artikkeliAlajärven Rautia uudistuu uudeksi K-Raudaksi