-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Jamin tietokonepalvelu auttaa, kun kone jumittaa!

Järvi-seudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä on maaliskuun alussa aloittanut Jamin tietokonepalvelu, joka tarjoaa ITC -alan palveluita lähialueen ihmisille ja yrityksille.

Apua saa siis ihan vaikkapa vain siihen, että se kotikone on hidastunut ja jumii, kuin yhtä hyvin yritysten kotisivujen tai some -sivujen tekoon, esittelyvideoiden tuottamiseen ja dokumenttien tai valokuvien scannaukseen.

MAINOS

– Tietokonepalvelu voi auttaa myös monissa muissa tietokonealan tehtävissä opiskelijoiden taitoja vastaavasti. Palvelua on tarjolla toukokuun loppuun asti, kertoo opettaja, datanomitutkinnon tutkintovastaava Tapani Ala-Mutka.

Toimeksiannot suoritetaan opiskelijatyönä. Jamin tietokonepalvelussa toimii tällä hetkellä kuusi kolmannen vuoden datanomiopiskelijaa; Jonne Hattukangas, Risto Haukka, Juuso Kujala, Jori Mandelin, Jussi Mertaniemi ja Henri Ventilä. Ala-Mutka toimii heidän ohjaavana opettajanaan.

Toimintaa on tarkoitus kehittää yrityslähtöiseksi. Opiskelijat saavat hyvää kokemusta yritysmallisesta toimintatavasta. Opiskelijat joutuvat kohtaamaan asiakkaita, sopimaan suoritettavista tehtävistä ja kustannusarvioista.

Kaikki toimeksiannot kirjataan tehtäväluetteloon ja jokaiselle toimeksiannolle sovitaan vastuuhenkilö. Jokainen opiskelija saa tehtäviä vastuulleen. Myös ammatillinen osaaminen kehittyy, kun suoritetaan oikeita toimeksiantoja.

Opiskelijat saavat tällä tavalla suoritettua työssäoppimista, joka on osa datanomiopintoja. – Meillä on ollut vaikeuksia löytää kaikille datanomiopiskelijoille mielekkäitä työssäoppimispaikkoja, siksi ajattelimme järjestää sitä itse, Ala-Mutka toteaa.

Opiskelijat eivät saa työstään palkkaa. He saavat tästä toiminnasta osaamispisteitä. Nuoret ovat valmistumassa tänä keväänä datanomeiksi.

Toimintaan sisältyy myös talouden hoito. Toimeksiannoista laskutetaan nimellinen summa, joka tuloutetaan oppilaskunnalle. Päivähinta on 20 euroa ja useimpien palvelujen hinnaksi tulee näin ollen kympistä kahteen, toki mahdolliset osat siihen päälle.

Vaativampien tehtävien osalta neuvotellaan asiakkaan kanssa sopimushinnoittelu. Virallisena organisaationa toimii jamin Alajärven toimipisteen oppilaskunta, joka on rekisteröity yhdistys. Oppilaskunta laskuttaa ja hoitaa talouden.

Jamin tietokonepalvelu on aloittanut toiminnan maaliskuun alussa. Tehtävät ovat pääosin liittyneet toiminnan aloituksen suunnitteluun ja järjestelyyn. Tällä hetkellä on jo saatu hyviä toimeksiantoja, kuten tietokoneiden tarkistuksia ja huoltoja, valokuvausprojekti ja yritysvideon tekoa.

Suunnitteilla on myös intranet -toteutus eräälle tilitoimistolle. Tämän hetken työtilanteen tehtävämäärällä Tietokonepalvelu pystyy ottamaan vastaan ainakin pari-kolme uutta toimeksiantoa päivässä.

Yhteyden Jamin tietokonepalveluun saa numerosta 040 632 8811 ja aina kannattaa kysyä, niin pienissä kuin vähän isommissakin projekteissa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät