Lehtimäellä kuullaan Suomi-iskelmää 100 vuotta

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä on jo monena keväänä kuultu konsertti, jossa paikallisesti koottu orkesteri säestää paikkakunnan omia solisteja.

Tänä keväänä konsertti järjestetään Suomi-iskelmää 100 vuotta -teemalla lauantaina 8.4. kello 18 Nuorisoseuran talolla.

MAINOS

Mukana konsertissa nähdään ja kuullaan kuutta soittajaa ja yhdeksää solistia – solisteja on siis enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Konsertti on kestoltaan, väliaikoineen, reilut kaksi tuntia.

Bändissä soittavat koskettimia Jaakko Kärki, haitarissa Satu Yli-Kesäniemi, kitarassa Sami Haapaniemi ja Kari Viemerö, rummuissa Hannu Yli-Hynnilä ja bassossa Sami Koivulampi.

Solisteina konsertissa ovat tuttuun tapaan Anne Kärki, Karina Tikkamäki, Heikki Keisanen, Tanja Vuorela, Jari Mäenpää ja Joonas Erkkilä. Uusina solisteina mukaan on saatu Veli-Matti Keski-Nikkola, Eero Savela ja Sanna Salo!

Nuorisoseuran sali on ollut aikaisemmin konserteissa tupaten täynnä, ja samaa toivotaan myös nyt! Ohjelmisto koostuu suomalaisesta iskelmästä 1920 -luvulta tähän päivään niin, että jokaiselta vuosikymmeneltä on ohjelmistoa ja matka etenee kronologisessa järjestyksessä.

Joukossa on paljon tuttuja, rakkaita kappaleita mutta myös jo unholaan painuneita sävellyksiä. Kappaleiden valinnasta on vastannut Jaakko Kärki.

Konsertissa panostetaan nyt myös visuaaliseen puoleen, kuten lavastuksiin. Väliaikatarjoilun hoitaa Nuorisoseura.

Konserttia sponsoroivat Lehtimäen Osuuspankki, Kuortaneen Säästöpankkisäätiö, Neste Lehtimäki, Taksi JP Jokiaho ja Lehtimäen Sähkö. Lehtimäen opisto on tarjonnut harjoitustilat tammikuussa käynnistyneisiin harjoituksiin.

Lehtimäen Kulttuuriyhdistys ry:n ensimmäinen tapahtuma

Kevään konsertti on samalla ensimmäinen uuden Lehtimäen Kulttuuriyhdistys ry:n toteuttama tapahtuma.

Yhdistyksen perustamista on monien kulttuuritapahtumien kylään suunniteltu jo kauan, mutta nyt laitettiin toimeksi. Tarkoitus on palvella kulttuuritoimintaa Lehtimäellä kattavasti. Sen kautta tapahtumien järjestäminen on helpompaa ja samalla voidaan alkaa kehitellä ympärivuotisempaa toimintaa muutenkin, kuin musiikin osalta.

Ideana on paitsi järjestää lehtimäkeläisten tuottamaa kulttuuritarjontaa, myös mahdollisesti tuoda kylään ulkopuolisiakin esiintyjiä. Puheenjohtajana toimii Jaakko Kärki ja varapuheenjohtajana/sihteerinä Tanja Vuorela.

Rahastonhoitajana toimii Satu Yli-Kesäniemi ja muut hallituksen jäsenet ovat Jari Mäenpää ja Sami Koivulampi. Varajäsenenä on Hannu Yli-Hynnilä. Mukana yhdistykseen voivat liittyä ketkä tahansa ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKylpyläelämää ja kuntoutusta ilmaiseksi ikääntyneille
Seuraava artikkeliHyvällä sykkeellä – Kumpulan kylässä