25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Laps’ Suomen -kavalkadiesitys Suomen historiasta lasten silmin

Laps’ Suomen on EP:n alueen Taiteen Perusopetusta antavien opistojen ja yksikköjen yhteisesitys, kavalkadi lasten elämästä ja arjesta Suomen itsenäisyyden vuosina.

Suomen 100 vuotta on jaettu vuosikymmenittäin opistoille, jotka valmistavat pätkän historiaa haluamaansa esitysmuotoon. Tarina kulkee eteenpäin mm. perinteisesti näyttelemällä, musiikilla, tanssilla, kuvataiteella, kädentaidoilla.

MAINOS

Jokainen on koonnut ja harjoitellut oman osuutensa itsenäisesti lukuvuoden opiskelutuntien aikana. Esitykset kootaan yhteen isoksi kavalkadiksi ja esitetään Seinäjoki-salissa sunnuntaina 9.4. kello 14 ja 16.

Esityksessä kertojana ja tarinan kuljettajana toimii näyttelijä Timo Kankainen kahden lapsinäyttelijän, Eetu Yliluoman ja Nanette Eskon (Seinäjoen Kansalaisopisto/Kurpitsateatteri) kanssa. Esityksen aikana lavalla nähdään noin 180 eri taiteita harrastavaa lasta ja nuorta -kokonaisuudessaan teosta on ollut valmistamassa yli 200 taiteen perusopetuksen opiskelijaa!

Esityksen valmistelu on alkanut toukokuussa 2016, jolloin Laura Kivimäen (Seinäjoen Kansalaisopisto) johdolla valmistettiin yhdessä esityksen runko ja jaettiin vuosikymmenet. Näiden pohjalta Kivimäki valmisti käsikirjoituksen, jonka pohjalta jokainen opisto valmisti oman osuutensa.

Tuotannollinen päävastuu esityksestä on Seinäjoen kansalaisopistolla. Jos haluaa mukaan katsomaan esityksiä, liput kannattaa varata etukäteen menemällä Seinäjoen kansalaisopiston nettisivulle ja sieltä kohtaan ”Kansalaisopisto mukana Suomi 100 -teemassa monin eri tavoin.” Liput varataan ilmoittautumalla Laps´Suomen -kurssille, ilmoittautumiskoodit ovat 31500 tai 31600.

Alajärven osuutena ovat vuodet 2000-2009. Esitys koostuu sikermästä elokuva- ja pelimusiikkia. Alajärven musiikkiopiston osuus muotoutui siten, että musiikkiopiston opettajat pohtivat miten 2000-luvun alkuvuosina puhelimien, tablettien ja tietokoneiden nousu vaikutti keskeisesti lasten ja nuorten vapaa-aikaan ja ajankäyttöön.

Mukana Alajärven musiikkiopiston osuudessa on myös Miloff-tanssiopisto, jonka oppilaat esittävät musiikkiin sopivan koreografian.

Esiintyjät Alajärveltä ovat Karita Kallin, Anni Pesu, Siiri Honko, Viljami Heikkilä, Hanna Murtokangas, Sandra Mattila ja Suvi Turunen.

Ohjaavat opettajat ovat Leena Pesu, Riitta Thiam, Virpi Veskoniemi, Zsofia Gyimes ja Eeva-Liisa Kolonen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät