13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Sifonkisia kesäkuteita pop-upista Lappajärveltä

Naisten kesäisiä laatuvaatteita on tarjolla Lappajärvellä pop-up-myymälässä vielä parin viikon ajan – tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Matleena Saukko pystytti kolmeksi viikoksi Maneesintielle pop-up-kaupan, jossa on huikeat aleprosentit.

New Yorkista ja Lontoosta lähtöisin oleva pop-up-ilmiö on kasvattanut suosiotaan myös Suomessa. Pop-up tarkoittaa esimerkiksi myymälää, ravintolaa tai taidenäyttelyä, joka toimii yhdestä päivästä pariin kuukauteen.

MAINOS

– Pidin syksyllä loppuunmyynnin Muodin Top-pisteessä Alajärvellä, mutta tällaisia kesäisiä, sifonkisia vaatteita jäi, Matleena esittelee.

Kaupassa käy vain käteinen. Matleena myi viime syksynä vaateliikkeensä Heidi Keijoselle pidettyään sitä Alajärvellä 15 ja puoli vuotta. Kutsumus vei opiskelemaan evankelistaksi Iitin Kausalaan Perheniemen evankeliseen opistoon. Matleena haluaa tehdä ihmisiä tavoittavaa evankelistan työtä.

– Tarkoitus on saada kirkonkynnys matalaksi kaikille ihmisille tulla mukaan. Toivottavasti voin antaa jotain omaan seurakuntaani Alajärvelle ja muuallekin.

Silmä harjaantui väreihin jo lapsena

Matleena vihjaa, että entisenä vaatekauppiaana hän ei aio täysin luopua muotialasta. Väri- ja tyylianalyysit sekä pukeutumisluennot pysyvät ohjelmassa. Pukeutumisluentoja hän järjestää yrityksille ja yhteisöille esimerkiksi tyky-päivän merkeissä.

– Minulla on halu auttaa naisia, että he hoksaisivat korostaa hyviä puoliaan ja olisivat tyytyväisiä itseensä. Haluan näyttää väri- ja tyylianalyysiasiakkaille mitä tapahtuu, kun laittaa päälle oikean värisen ja vartalotyypille oikein leikatun vaatteen, Matleena kuvailee.

Kuvataiteilija ja kuvaamataidon opettaja Markku-Tapani Hakalan perheessä värit olivat läsnä, joten Matleena-tyttären silmä harjaantui jo lapsena.

– Kävimme taidenäyttelyissä ja katsoimme vanhoja elokuvia, joissa näkyi tietyn ajan muotia.

Anne Savela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät