0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Löytöretkiä luontoon maastopyörällä

Kyyjärvellä on nyt oiva tilaisuus tutustua tähän monipuoliseen lajiin, jota voi harrastaa hyvin monenlaisissa maastoissa.

Kartalle piirrettynä lenkit, jotka pyöräiltiin. Kokeilemalla ja tutkimalla pääsee pitkälle. Jos valittu polku ei johda minnekään, käännetään pyörä ja jatketaan matkaa.

Anu Oksanen vetää yhteislenkkejä, jotka sopivat hyvin aloitteleville harrastajille. Samalla opitaan ajotekniikkaa ja tutustutaan uusiin maastoihin. Porukassa ajaminen on myös turvallista.

MAINOS

Kokeneemmankin maastoajajan kannattaa lähteä mukaan yhteislenkeille: tutustuu uusin ihmisiin, löytää uusia polkuja ja ajoseuraa omillekin lenkeille.

Anu on kokenut maastopyöräilijä ja Suomen Ladun kouluttama maastopyöräilyohjaaja. Toinen Anun vetämä maastopyöräilyn yhteislenkki suuntautui Oikarille Haaviston mäen ympäristöön.

Siellä ajettiin kaksi eritasoista lenkkiä, toinen vaativampi ja toinen helpohko. Maastoa tuntematta sen paremmin, polkuja seuraamalla tutustui erittäin hyvin uuteen ympäristöön. Maastosta löytyi hyvin erilaisia taitohaasteita. Palkitsevaa oli nousta mäen päälle, josta näkymät suuntautuivat kauas horisonttiin.

Maastopyöräily sopii kaikenikäisille eikä ole sen riskialttiimpaa kuin muukaan luonnossa liikkuminen, kunhan muistaa oman kuntotasonsa. Se on myös rentouttava tapa nauttia luonnosta ja unohtaa arjen askareet. Pyöräileminen luonnossa on jokamiehenoikeus eli missä voi kävellä voi myös pyöräillä.

Rungon oikea koko ja ajoasennon sopivaksi säätäminen ovat tärkeimpiä asioita kun pyörää ostaa. Maastopyörän on hyvä olla leveärenkainen ja mielellään hyvillä jarruilla, jousituksella ja luotettavalla vaihteistolla varustettu pyörä.

Kevyt, kestävä ja hyvin säädetty pyörä tekee ajamisesta turvallista ja nautittavaa. Varusteista tärkein on hyvä maastopyöräilykypärä sekä ajokaveri, joka on turvallisuustekijä.

Mikäli kiinnostuit maastopyöräilystä ja yhteislenkkeilystä, kannattaa seurata ilmoittelua www.nopolanews.fi.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät