0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Maaseutua tuotiin tutuksi pikkuväelle Alajärvellä

Kukkokin kopsutteli tyytyväisenä kauniissa kesäaamussa.

MTK-Etelä-Pohjanmaan Maaseutu Tutuksi -hankkeen myötä maakunnassa tehdään maataloutta ja maaseutuammatteja tutuksi kuluttajille.

Tähän liittyen Alajärvellä peräti 178 varhaiskasvatuksen lasta pääsi viime viikolla tutustumaan Koskenvarren Highlander -tilaan ja sama mahdollisuus avautuu huomenna maanantaina kyläkoulujen oppilaille sekä Paavolan koulun nelosluokkalaisille, kaikkiaan 263 oppilaalle!

MAINOS
Kanit nauttivat aamutorkuista leppeässä kesäsäässä.

Maaseutu Tutuksi -hankkeen tavoite on tarjota jokaiselle maakunnan asukkaalle mahdollisuus päästä tutustumaan kotimaiseen ruoantuotantoon ja antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus tutustua omakohtaisesti maatilan elämään ja töihin.

Marja ja Marko Viitasaaren Koskenvarren Highlander -tilalla lapset pääsivät tutustumaan komeisiin, lempeän näköisiin ja uteliaisiin ylämaankarjan lehmiin ja vasikoihin, joille saatiin antaa välipalaksi myös leipää.

Lisäksi tilalta löytyi kanoja ja pupuja ja aika moni lapsi taisi ehtiä kiivetä myös traktorin hyttiin katsomaan, miltä maailma näyttää traktorista käsin!

Pienille vieraille tilalla tarjoiltiin Alajärven Osuuspankin tarjoamat pillimehut ja huomenna maanantaina koululaiset pääsevät maistamaan MTK:n tarjoamia Valio -jogurtteja.

Tuula Jokiaho

Koskenvarren Highlander -tilan uljaat sarvipäät tutustuivat uteliaana vieraisiin!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät