Alajärvi
perjantai 29.3.2024

Vedon voittoputki poikki Kouvolassa

Miesten superpesis: Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto 2-0 (6-1, 4-2)

Miesten superpesiksen kärkikamppailussa Kouvolan Pallonlyöjät vahvisti asemiaan sarjaykkösenä ottamalla kotonaan täyden pistepotin Vimpelin Vedolta vahvan peliesityksen jälkeen.

Kauden avaustappionsa kärsinyt Veto hävisi kolmostilanteet peräti 26-8 ja kun ulkonakin annettiin muutama juoksu räpylävirheillä pääsi Kouvola tuulettamaan kauden seitsemättä perättäistä voittoaan.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla 14-5 kolmostilanteet vieneen Kouvolan juoksuhanat avasi ensimmäisen aloittavalla Konsta Hyötyläinen, jonka jälkeen Matti Latvala kumuroi kolmosjatkeelta toisessa vuorossa isännät 2-0 johtoon.

Veto sai jakson ensimmäiset kolmostilanteensa vasta kolmannen tasoittavallaan, mutta jokeriosaston Janne Mäkelä ja Perttu Ruuska kotiutuslyönneissä ei ollut riittävää tarkkuutta.

Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin neljännen aloittavalla, jossa isännät tahkoisivat Vedon ulkokentästä neljä juoksua Juho Hacklinin, Toni Laakson, Juha Korhosen ja Janne Kivipellon lyönneillä. Vedon jakson ainokaisen löi tasoittavalla Tuomo Lönnmark.

Kouvola aloitti myös toisen jakson vahvasti ja meni ensimmäisen tasoittavalla 2-0 johtoon Toni Laakson ja Valtteri Luoman kotiutuksilla.

Jakson voittoon tarvittavat juoksut löi Kouvolalle kolmannen tasoittavalla jokeri Teemu Nurmio kaksi juoksua tuottaneella kolmospuolen puhkaisullaan. Vedon loppukiri neljännen alussa tuotti kaksi juoksua, mutta enempään eivät rahkeet tällä kertaa riittäneet.

Kouvolan voiton vain oli tasainen peliesitys, josta kertoo se, että joukkueen jokaiselle pelaajalle merkittiin tilastoihin vähintään yksi lyöty tai tuotu juoksu.

Parhaiten voittajista erottuivat edukseen erinomaisen lukkaripelin pelannut ja kertaalleen kotiutuksessaan onnistunut Janne Kivipelto ( 4/8 ) sekä toisen jakson läpilyönnillään ratkaissut Teemu Nurmio ( 4/5 ).

Heidän ohellaan voittajien tähdistöön nousivat kentän korkeimman kärkilyöntimäärän naputellut Juho Hacklin ( 9/10 ) sekä ykköstilanteet sataprosenttisesti purkanut Anssi Lammila ( 7/8 ).

Vedon parhaimmistoon nousivat ulkona luotettavasti pelannut Severi Lassila sekä sisällä vaihtolyönneissään onnistunut ja kertaalleen kentän kiertänyt Henri Puputti ( 7/9). Heidän lisäkseen muiden yläpuolelle kohosivat kaksi juoksua lyönyt Tuomo Lönnmark ja saman määrän tuonut Mikko Kanala.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki tunnusti reilusti Kouvolan olleen tällä kertaa selvästi parempi.

– Ei päästy kunnolla kentälle ja epäonnistuimme lisäksi 1-tilanteen puruissa. Kaveri loi pompuilla hyvin tilanteita, joista annoimme räpylävirheillä heille liian monta juoksua, kiteytti Kivimäki