3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Lähde tutustumaan kyliin

Avoimet Kylät tapahtumapäivänä 10.6. löytyy ohjelmaa karaokesta kuvasuunnistukseen Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin alueen kylissä.

Ylihärmässä Kyläseura Tempaus esittää Kylätalon pihamaalla näytelmä Pakkohuutokauppa, käsikirjoitus Simo Perämäki ja näyttelijöinä esiintyvät kyläläiset.

MAINOS

Pakanseudun kyläyhdistys esittelee kylää kyläkierroksella ja Alahärmässä Härmä-Seura ja Voltin maa- ja kotitalousseura järjestää Riuhnaasut Alahärmän Kotiseututalolla Voltissa. Kauhavan Alakylän kyläyhdistys on tehnyt kuvasuunnistusreitin, joka kierretään polkupyöräillen.

Evijärven Kuoppa-aholla voi tehdä löytöjä Työpaja Anita Koon pihakirppikseltä. Lapuan Kauhajärvellä paistellaan lettuja ja illalla laulellaan karaokea Rantapuistossa. Alajärven Rannankylällä vihitään lasten puuhapaikka käyttöön virallinen käyttöönotto ja vietetään peräkonttikirppispäivää.

Lapuan Kauhajärven Rantapuistossa maistellaan lettukahvit ja illalla lauletaan karaokea ja Evijärvellä pitää pihakirppistä Työpaja Anita Koo.

Kauhavalla 1890-luvulla rakennetun Eskolan talon pihapiirissä voi tutustua kyliin ja kylissä tapahtuviin aktiviteetteihin, ja kauhavalaisia herätellään huomaamaan lähimatkailun mahdollisuudet. Maatila sijaitsee LSK Business Park alueella.

Kauhavan oppaat esittelevät ja kertovat alueesta, Kauhavan kulttuuriyhdistys pitää työpajaa, Mäenpään kyläseura paistaa lättyjä ja keittää kahvit, Kauhavan frisbeegolf-seura järjestää frisbeegolfia jalkapallokentällä, Kauhavan association-kuoro esiintyy, Pakan kylä on myös mukana, Yliluoman kylä Ylihärmästä tulee esittelemään Prännin patikkareittiä, esillä on myös hiihtomaja Kitka Kortesjärveltä ja Kotkanpesän laavu Kauhavalta.

Poniajelua alueelle tuo Wanaha talli ja Kauhavan vapaa-aikatoimi tuo tietoa Eskolan talon historiasta. Tapahtumaa organisoi Leader Aisaparin Kylille-hanke.

Kasvun ihmeet -lähiruokapäivä järjestetään Järviseudun alueella. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille alueen lähiruokatarjontaa ja -tuottajia.

Päivän aikana pääsee muun muassa tutustumaan alueen tiloihin ja eläimiin, maistelemaan ja ostamaan herkullista lähiruokaa sekä osallistumaan villivihanneskävelylle. Lasten Sormet Multaan -työpajassa koulitaan, kylvetään ja askarrellaan hyötykasvi-teeman ympärillä.

Tapahtuman järjestävät Viva-hanke (JPYP Oy), Maaseutu tutuksi -hanke (MTK), Leader Aisapari ja Maakuntakorkeakoulu. Tapahtuman keskuspaikkana toimii Onnentupa Lappajärvellä, mutta käyntikohteita on ympäri Järviseutua.

Tapahtumaan osallistuvat Kujala Highland, Kaffiinon paahtimo, pitopalvelu Kokkitupa, ravintola Floripa, Hotelli-Ravintola Kivitippu, Lantelan ratsutalli, Pop up-kahvila räpylä, Neuvosen tila, Koskenvarren Highlander, Karin luomutila, Aurinkolinnan Marjat, Jami Kurejoki, Rannankylän kyläyhdistys ja Hotelli-Ravintola Alvariini.

Katso kartta tapahtumapisteistä http://avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät