-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Veto taipui Sotkamolle

Miesten superpesis: Sotkamon Jymy- Vimpelin Veto 2-1 s ( 0-3, 5-3, 1-0)

Miesten superpesiksen kestofinalistien Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn kauden toinen kohtaaminen tarjosi Hiukan yli kaksituhatpäiselle katsojajoukolle hyvää pesäpalloa alusta loppuun. Ottelun ratkaisupelaajaksi nousi toisen jakson ja supervuoron voittojuoksuista vastannut Jymyn kotiuttajajokeri Roope Korhonen, joka onnistui kotiutuksissaan neljästi kahdeksasta yrityksestään.

MAINOS

Korhosen ohella Jymyn voiton takuumieheksi kohosi ykköstilanteiden puruissa hyvin onnistunut ja kentän kahdesti kiertänyt Niilo Piiponniemi ( 8/9). Heidän lisäksi Jymyn onnistujiin lukeutui Toni Kohonen yhdellä lyödyllä ja tuodulla juoksullaan.

Vedon parhaimmistoon nousivat hyvin kärkilyönneissään onnistunut ja kertaalleen kentän kiertänyt Sami Haapakoski ( 8/11) sekä kaksi juoksua mieheen iskeneet jokeriosaston Perttu Ruuska ( 7/10) ja Janne Mäkelä (5/11).

Veto hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa. Kaikki jakson juoksut nähtiin ensimmäisen tasoittavalla, jossa Vedon jaksovoittoon tarvittavat juoksut iskivät Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä ja Perttu Ruuska.

Toisen jakson avausjuoksua saatiin odotella aina kolmannen vuoron alkuun, jossa Veto siirtyi 3-0 johtoon Janne Mäkelän, Matias Rinta-ahon ja Perttu Ruuskan lyönneillä. Tasoittavallaan Jymy nousi kuitenkin juoksun päähän Roope Korhosen ja Jere Vikströmin kotiutuksilla. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin neljännen tasoittavalla, jossa Toni Kohosen lyömän tasoitusjuoksun jälkeen Jymy nousi jaksovoittoon Roope Korhosen kaksi juoksua tuottaneella kolmospuolen läpilyönnillä.

Supervuoron sisältä aloittanut Veto sai rakennettua kotiutustilanteen Janne Mäkelälle, jonka kotiutusyritys painui kuitenkin kopiksi.

Ottelun voittojuoksun löi Jymyn tasoittavalla Roope Korhonen koukkunäpillä kakkosrajaan Niilo Piiponniemen tuodessa juoksun.

Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski ei niukkaa tappiota pahemmin murehtinut.

– Tasaväkinen peli, jonka Jymy väänsi lopulta itselleen. Ottelussa tunnelmaa riitti sekä pelikentällä että katsomossa, kiteytti Haapakoski.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät