Aaltoa & Aarioita jatkaa vahvasti kohti viikonloppua

Mainos[adrotate banner="3"]

Aaltoa & Aarioita -festivaalin toisena iltana yleisö pääsi nauttimaan aurinkoisesta ja lämpimästä kesäillasta Aaltopuistossa Suomalaisin sävelin -eväskorikonsertin merkeissä. Yli 150 yhteislauluun osallistunutta lauloi festivaalin taiteellisen johtajan Tommi Niskalan ja Korsukuoron johdolla Suomi100-tunnelmissa valittuja perinteisiä suomalaisia lauluja, jotka sopivat alajärveläiseen ja järviseutulaiseen maisemaan.

Ilahduttavaa oli, että sää suosi niitä, jotka levittäytyivät puiston alueelle vilttien päälle viettämään piknikiä laulun lomassa. Alavolin Aaltoliikkeessä-esityksen jälkeen yhteislaulua säestänyt Niskala toivotti runsaan yleisömäärän tervetulleeksi. Jo tässä vaiheessa havaittiin tilaisuuden suosio, kun laulumonisteet uhkasivat loppua kesken. Väkeä saapui paikalle lisää vielä pitkin tilaisuutta.

MAINOS

Muutaman laulun alkulämmittelyn jälkeen päästiin harjoittelemaan Alajärven laulua, joka on melko vähän laulettu ja huonosti tunnettu. Niskala on pyrkinyt selvittämään laulun tekijätietoja, ja nyt tiedossa onkin, että laulu on Antti Vesalan ja Kerttu Salmenkankaan koskenvartelais-menkijärveläistä yhteistyötä.

Juuri 20 vuotta täyttänyt Korsukuoro esitti kaikille tuttua suomalaista musiikkia. Korsukuorossa ei enää ole yhtään veteraania mukana.

-Arvokas veteraanien perintö elää lauluissa mukana ja tällä tavalla kunnioitetaan veteraanien muistoa, kuoronjohtaja Ismo Pitkänen kertoi.

Illan ohjelmisto ei kaikin puolin kaivannut sen suurempaa esittelyä. Yleisölle varmasti entuudestaan tuttuja olivat niin Sininen ja valkoinen kuin Satumaakin, jota ilman ei suomalainen kesän yhteislaulutilaisuus ole mitään Niskalan mukaan.

Torstai-ilta jatkui suuren suosion saaneella Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen yhteiskonsertilla Nuorisoseurantalolla.

Festivaaliohjelmiston perjantain kohokohta on, kun Lauluyhtye Rajaton esiintyy Kitron Stadionilla.

Lauantaina päivä puolestaan huipentuu sopraano Silja Aallon konserttiin Nuorisoseurantalolla. Aalto voitti Metropolitan International Vocal Competitionin oopperasarjan tammikuussa. Luvassa on noin 1,5-tuntinen konsertti, jossa kuullaan Tommi Niskalan säestämänä niin suomalaista musiikkia kuin oopperaa ja musikaaliakin. Kello 14 alkava konsertti on oivallinen tilaisuus päästä tutustumaan nuoreen, mutta jo menestystä saavuttaneeseen sopraanoon.

Lippuja konsertteihin on vielä saatavilla.

Jaana Koivukoski
 

MAINOS
Edellinen artikkeliTahko pyöritti Ankkureita Kitrolla
Seuraava artikkeliVeto palasi voittokantaan Imatralla