25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kirppisralli on koko perheen kesätapahtuma

Ystävykset Roosa Linnanmäki ja Miia Saukko lähtivät viime kesänä ajelemaan Purmoon, jossa on useana vuonna järjestetty Loppisrace, eli suomeksi kirppisralli-tapahtuma. Kaksi idearikasta ja kierrätyshenkistä naista ihastuivat Purmon tapahtumaan, joka henki yhteisöllisyyttä. Kun he pääsivät takaisin Alajärvelle, he olivat jo päättäneet järjestää Alajärvellä seuraavana kesänä kirppisrallin. Pontta idealleen he hakivat Facebookista, ja saivat ihmiset innostumaan asiasta.

Nyt 15.7. järjestettävään tapahtumaan on ilmoitettu 50 kohdetta, joihin yli sata myyjää pystyttävät omat myyntipaikkansa. Osa on yhteismyyntipisteitä, jonne myyjäksi haluavan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Varsinkin kyläyhdistykset ovat lähteneet innolla mukaan. Kaartusella tapahtuman yhteydessä järjestetään kylätoimikunnan kesäpäivät. Monissa myyntipisteissä on myös oheistoimintaa, kuten poniratsastusta, kahvitusta ja vohvelinpaistoa. Eräästä pihasta löytyy myös nuoruudenlähde!

MAINOS

Kirppisrallin kokonaismitta on yli 70 kilometriä. Linnanmäki ja Saukko harmittelevat, ettei Alajärven joka kolkkaan pystytty sijoittamaan myyntipisteitä, sillä muutoin reitti ja myyntipisteiden välimatkat olisivat saattaneet muodostua liian pitkäksi.

Kaikki kohteet merkitään selkeästi karttaan, joka jaetaan ennen tapahtumaa joka talouteen Torstai-lehden välissä. Kartan voit myös tulostaa netistä tai napata mukaasi jostain myyntipisteestä. Voit edetä kartan mukaisesti reittiä pitkin tai valita kohteet, joissa myydään sinua kiinnostavia asioita. Kaikki kohteet on kuvattu kartalla siten, että näet mitä myyntipaikassa on tarjolla. Myös miehille on luvassa hyviä myyntipaikkoja, joten tapahtumaan on mukava lähteä koko perheen voimin. Ostoksia varten on hyvä varata käteistä rahaa!

Naiset toivovat tapahtumapäiväksi tietenkin hyvää säätä, mutta myyjät varautuvat järjestämään myyntipaikat sään suojaan sateen yllättäessä. Omasta kokemuksesta järjestäjät osaavat sanoa, että helteellä autossa matkustamiseen vaaditaan paljon juotavaa. Onneksi useassa myyntipisteessä tarjoillaan virvokkeita. Kuumana päivänä on mukava pulahtaa paikkakuntamme kauniisiin järviin viilentymään.

Järjestäjät ovat pyrkineet ottamaan huomioon alajärveläisten toiveet. He näkevät, että oma kaupunki on kaunis paikka järjestää tällainen kesätapahtuma. He toivovatkin, että tapahtumalla voidaan kehittää Alajärveä ja saada näkyvyyttä omalle kotikunnalle niin ympäri maakuntaa kuin muuallakin Suomessa.

Valtakunnallista näkyvyyttä tapahtuma saakin Radio Novan järjestämässä Suomen parasta kaupunkienergiaa -stipendihaussa. Linnanmäki ja Saukko toivovatkin nyt, että jokainen kävisi peukuttamassa Kirppisrallin puolesta, jotta tapahtumalle saataisiin stipendi kattamaan markkinoinnista syntyviä kuluja. Linkin peukutukseen löydät ainakin Kirppisralli Alajärvi 2017 -sivulta Facebookista, josta löydät myös ennakkoon kuvia myyntikohteiden sisällöstä sekä tulostettavan kartan.

Linnanmäki ja Saukko eivät aavistaneet kovaa työn määrää etukäteen, mutta ystävykset ovat hyvässä hengessä kahdestaan ahertaneet niin karttasuunnitelmaa kuin myyntipaikkojen numerokylttejä. Myyjät sijoittavat kyltit opastamaan kohteeseen. Alajärven kaupunki ja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu sekä paikalliset yritykset ovat lähteneet tukemaan tapahtumaa. Myyjille tapahtuma on ilmainen, mistä järjestäjät ovatkin saaneet mukavaa palautetta. Hyvän mielen tapahtuma on voittoa tavoittelematon.

Pyrkimyksenä on, ettei Järviseudun ensimmäinen kirppisralli jää ainoaksi, vaan se saisi jatkoa. Mukaan toivotaan väkeä ympäri Suomen, joten nyt jokainen mainostamaan tapahtumaa myös omille sukulaisilleen, jotka saapuvat lomailemaan kotiseudullemme!

Jaana Koivukoski

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät