25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Veto Kossua väkevämpi

Miesten superpesis: Koskenkorvan Urheilijat – Vimpelin Veto 0-1 (3-7,3-3)

Koskenkorvan Urheilijoiden ja Vimpelin Vedon välinen paikallisvääntö tarjosi draaman kaarta Ilmajoen Sähkökoje-Areenan reilulle kahdelle tuhannelle katsojalle.

MAINOS

Hyvissä olosuhteissa pelatun ottelun ratkaisuhahmoksi nousi toisen jakson neljännen tasoittavalla Vedon Matias Rinta-aho, jonka Koskenkorvan kolmoskopparin Veli-Pekka Yli-Hirvelän eteen lyömällä kumuralla Sami Haapakoski ehti täpärästi kotiin.

Koko Koskenkorvan joukkue näki kuitenkin Haapakosken palaneen ja tilannetta puitiin värikkäin sanankääntein ottelun päätuomarina toimineen Peter Laition ympärillä pitkän aikaa.

– Laitio piti painostavassa tilanteessa ohjat hyvin hallinnassaan eikä lähtenyt jakelemaan tunnekuohun vallassa olleille Koskenkorvan pelaajille punaisia kortteja, vaikka joku toinen olisi ehkä niin tehnytkin.

Paikallispeleissä on aina mukana ylimääräistä latausta, jonka Laitio hyvin otti huomioon. – Hatunnosto siitä hänelle, kommentoi myös yleisön tunteita kuumentaneen ottelun loppuratkaisua Vedon kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski.

Kaksi juoksua lyöneen Matias Rinta-ahon ( 3/9) lisäksi Vedon voiton takuumiehiksi nousivat kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt ja neljä juoksua tuonut ykköspalkittu Jere Saukko ( 6/6), sekä kakkospalkinnon arvoisesti etenijöitä pesien välillä saatellut Mikko Haukkala (7/8) ja kolmesti kentän kiertänyt Sami Haapakoski (6/8).

Heidän lisäkseen Vedosta muiden yläpuolelle nousi kolmesti viidestä kotiutuspaikastaan onnistunut Janne Mäkelä (5/10)
Veto oli sisäpelissään Koskenkorvaa selvästi tehokkaampi vieden kolmostilanteet selvin 21-14 lukemin.

Koskenkorvan ehdoton ykkönen oli neljä juoksua kuudesta kotiutusyrityksestään lyönyt Jere Dahlström. Hänen lisäkseen isännistä kunnostautuivat kaksi juoksua mieheen tuonut kärkikaksikko Jouni Koskela (5/7) – Veli-Pekka Yli-Hirvelä (8/10).

Kotijoukkueen ykköspalkinto ojennettiin kuitenkin ulkona kakkospolttajan tontillaan varmoja otteita esittäneelle Antoni Jakobsonille kakkospalkinnon mennessä siepparina hyvin onnistuneelle Petrus Puputille.

Ottelun ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin neljännen alussa Vedon Jere Saukon puhkaistessa takaa koppareiden välistä kunnarin ja kaksi juoksua, jolla Veto karkasi 2-2 tilanteesta 2-5 johtoasemaan.

Toisella jaksolla Koskenkorva meni 3-0 johtoon Jere Dahlstömin kahdella ja Janne Leppälän yhdellä lyödyllä juoksulla.

Janne Mäkelän ja Perttu Ruuskan lyötyä kolmannen tasoittavalla Vedon juoksun päähän nähtiin ottelun tunteita kuohuttanut lopullinen ratkaisu neljännen tasoittavalla tilanteessa viimeisenä lyöjänä olleen Matias Rinta-ahon toimesta.

– Noustiin hienosti toisen jakson 3-0 tappioasemasta. Ulkona tuli pieniä räpylävirheitä, jotka varmasti jäävät pois jatkosarjan alkuun mennessä. Ensi viikolla saamme myös Severi Lassilan takaisin kokoonpanoon, kiteytti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät