-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Ankkurit taipui Kouvolalle Kitrolla

Jatkosarja alkaa sunnuntaina vierasottelulla Imatran Pallo-Veikkoja vastaan

Miesten superpesis: Alajärven Ankkurit – Kouvolan Pallonlyöjät 0-2 (4-8, 1-6)

MAINOS

Kitron torstai-illassa ei kenellekään paikallaolleelle jäänyt epäselväksi, mikä on miesten superpesiksen kärjen ja häntäpään välinen ero. 25-7 ottelun kolmostilanteet voittanut Kouvola oli kuskin paikalla läpi ottelun, vaikka Ankkurit pystyi molemmilla jaksoilla pistämään vieraansa hetkellisesti tiukoille.

Ottelu alkoi dramaattisissa merkeissä, kun Janne Kivipellon 1-2-tilanteessa iskemä kova kakkosrajalaaka osui Ankkureiden siepparina pelannutta Santeri Särkistä suoraan kaulaan, jonka takia ottelu oli keskeytyksissä 20 minuuttia. Pahannäköisessä tilanteessa ammattiapu oli välittömästi saatavilla, sillä Särkistä ensimmäisenä auttamaan rientäneellä alajärveläislähtöisellä Jukka Mäkisellä on ensihoitajan koulutus. Kentällä annnetun ensiavun jälkeen tajuissaan ollut Särkinen kuljetettiin ambulanssikyydillä jatkotutkimuksiin. Alustavien tietojen mukaan Särkinen ei saanut vaarallisen näköisessä tilanteessa pahempia vammoja.

Kouvolan voiton takuumiehiksi ottelussa nousivat kolme juoksua mieheen iskeneet Toni Laakso (5/7) ja Juha Korhonen (7/10) sekä sataprosenttisesti vaihtolyönneissään onnistunut ja kolmesti kentän kiertänyt Anssi Lammila (8/8). Heidän ohellaan vieraista erottui edukseen kolmostilanteita korkeilla pompuillaan rakentanut Juho Hackilin (7/10).

Ankkureista muiden yläpuolelle nousivat kolme juoksua yhtä monesta kotiutuspaikasta lyönyt Sami Mikkolanaho sekä ensimmäisen jakson lopussa kakkosrajan kahden juoksun arvoisesti puhkaissut Rami Mäkinen (5/7). Heidän lisäkseen maininnan ansaitsee kaksi juoksua tuonut Nestori Yli-Sissala.

Ottelun ensimmäisen jakson alussa Kouvola karkasi 3-0 johtoon, mutta Ankkurit tuli toisen tasoittavallaan juoksun päähän Sami Mikkolanahon kahdella saman lyöntivuoron aikana lyömällä juoksulla. Jakson lopullinen ratkaisu nähtiin neljännen vuoroparin alussa Kouvolan tehdessä Teemu Nurmion, Juha Korhosen, Matti Latvalan ja Sasu Toikan lyönneillä jaksovoittoon tarvittavat juoksut.

Ankkurit aloitti toisen jakson pirteästi ja Sami Mikkolanaho löi jakson avausjuoksun isännille. Kouvola kuitenkin kuittasi tasoittavallaan siirtymällä juoksun johtoasemaan Toni Laakson ja Sasu Toikan lyönneillä. Lopullisesti Kouvola karkasi toisen tasoittavallaan Matti Latvalan, Juha Korhosen ja Toni Laakson lyödessä taululle lukemiksi 1-6, yhden juoksun tullessa vapaataipaleella.

Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen ei tappiota selitellyt.

– Kyllähän me selvästi oltiin altavastaajia, vaikka molemmilla jaksoilla pystyttiin vähän aikaa pitämään peliä kireänä. Kouvolan tilanteenrakentelulle emme kuitenkaan voineet tänään mitään, tiivisti Matti Iivarinen.

Ankkurit lähtee sunnuntaina alkavaan jatkosarjaan sijalta 12 ja pelaa ensimmäisen jatkosarjapelinsä vieraissa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. Jatkosarjan toisen ottelunsa Ankkurit pelaa ensi keskiviikkona 2.8 Kitrolla Kempeleen Kiriä vastaan. Lauantaina 5.8 pelataan vieraissa Jussi Kemilän vahvistuksekseen saanutta Pattijoen Urheilijoita vastaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät