0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Tunnissa kävellen maapallon ympäri

Valtakunnallisella kävelytapahtumalla haastettiin kaikki eläkeliiton piirit ja yhdistykset liikkumaan Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä. Kävelytapahtuman ajankohta oli viikko 32 (7. – 13.8.) Eläkeliiton Kyyjärven yhdistys oli tänä vuonna ensimmäisen kerran mukana.

Kyyjärven urheilukentälle sateisesta kelistä huolimatta oli tiistaina 8.9. tullut kolmisenkymmentä osallistujaa. Valittavana oli kaksi reittiä; urheilukentän kiertäminen tai Tuliharjuntiellä 3.5 kilometrin mittainen matka. Aikaa suoritukseen oli yksi tunti.

MAINOS

Tapahtuman tavoitteena oli saada kaikki 403 eläkeliittojen paikallisyhdistystä aktivoitumaan ja kävelemään tunnin ajan. Koska maapallon ympärys napojen kautta on 40008 kilometriä ja että tavoite saavutetaan, tähän yritykseen tarvitaan 6680 ihmistä.

Laskelma toimi siten, että kaikkien osallistuneiden kävelijöiden kävelemä matka lasketaan yhteen.

Kyyjärven eläkeliiton tunnin kävelytapahtumalla yhteenlaskettu matka oli 99,2 kilometriä. Tulokseen paikallisen eläkeliiton hallituksessa toimiva Tuula Härkönen oli erittäin tyytyväinen.

Kävelyyn osallistuva yhdistys tukee tapahtumalla oman piirinsä maakuntarahaston toimintaa Hyvän vanhenemisen Tukisäätiössä. Tuen määrä oli 25 senttiä jäseneltä.

Hyvän vanhenemisen Tukisäätiö on perustettu vuonna 1993 tukemaan ikääntyvien ihmisten hyvinvointia. Säätiö voi myöntää apurajoja eri tieteenalojen tutkimuksille, joilla voidaan parantaa ikääntyvin ihmisten elämänlaatua.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät