1.3 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

”Sitä sun tätä” on Jykän Grillin erikoisuus – kilon herkku uppoaa nuoriin miehiin

Alajärvellä oli 15 vuotta sitten neljä grillikioskia, mutta silti Jyrki Kalmu päätti perustaa viidennen Kurejoelle, Kanavan Kevarin pihapiiriin. Nyt muita grillejä ei enää ole, mutta Jykän Grilli porskuttaa eteenpäin.

Kun Jykän Grilli avasi luukkunsa, asiakkaat palkitsivat tulokkaan ottamalla sen avosylin vastaan. Jykän Grilli on avoinna 362 päivänä vuodessa ja se palvelee arkisin kello 16-22, perjantaisin ja lauantaisin 16-24 ja sunnuntaisin 15-22.

MAINOS

– Grillillä riittää asiakkaita tasaisesti. Kun grilli avataan, yleensä paikalla on jo jonoa. Viikonloppuisin ja kesäisin jonoa on jatkuvasti, Jyrki Kalmu kuvailee.

Kolme vuotta sitten Jykän grilli laajensi toimintaansa. Toinen grilli laitettiin pystyyn Seinäjoelle, Pohjan kaupunginosaan. Jyrkin poika Roope tuli mukaan bisnekseen ottaen samalla hoitoonsa yrityksen toimitusjohtajan tehtävät.

Yritys työllistää tällä hetkellä Roopen ja Jyrkin lisäksi kahdeksan ulkopuolista työntekijää, kesällä 12.

Alajärvellä grillille väki saapuu laajalta alueelta lähiseuduilta. Asiakkaat myös lähtevät grillille ihan asiakseen, sillä vain pieni osa asiakkaista on ohikulkijoita.

Seinäjoella grillillä luukut avataan jo kello 11. Muilta osin toiminta on hyvinkin samanlaista: samat tuotteet ovat asiakkaiden suosikkeja ja samalla tavalla tuotteen maku, koko ja hinta ovat ne syyt, miksi grillille tullaan kaukaakin.

Suosikkituote on Jykän erikoinen. Se on hampurilainen, jossa on kaikkea mahdollista täytettä muhkean 16 senttiä halkaisijaltaan olevan sämpylän välissä. – Moni vakioasiakas ottaa sen aina, Jyrki kertoo.
Valikoimien suurin hampurilainen ”Sitä sun tätä” painaa kilon. Ja yllättävää kyllä se myy hyvin – nuoriin kasvaviin miehiin se uppoaa helpolla!

– Meillä annokset ovat reilun kokoisia, raavaankin miehen pitää saada mahansa täyteen, Roope ja Jyrki lupaavat. Tarjolla on perinteiset grilliherkut sekä kebabit, myös gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy.

Tulevaisuudessa Jykän Grillejä löytynee muualtakin kuin Alajärveltä ja Seinäjoelta. – Pidämme silmällä 4-5 paikkakuntaa, josko niistä löytyisi sopivia sijanteja, Roope kertoo.

Seinäjoen grilli on osoittanut, että Jykän grillin tuotteet tuoreina ja laadukkaasti toteutettuina maistuvat muuallakin kuin Alajärvellä, joten tästä on hyvä lähteä etsimään uusia kohteita kunnollisella, perinteiselle grillille!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät