-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Soini jatkaa samalla tuloveroprosentilla

Soinin kunnanvaltuusto kokousti maanantaina. Valtuusto päätti ensi vuoden veroista. Tuleveroprosentti on sama kuin kuluvana vuonna eli 21,75 prosenttia.

Soinissa veroprosenttia on nostettu vuosille 2004, 2007, 2010, 2012, 2015 ja 2016. Valtuustossa tuloveroprosentti ei herättänyt keskustelua.

MAINOS

Kiinteistöveroprosenteissa pidättäydyttiin kunnanhallituksen esittämissä prosenteissa. Kuluvaan vuoteen verrattuna muutoksia tulee vain yleiseen kiinteistöveroon.

Soinissa nyt maksettava prosentti on 1,1. Maatalouden heikkoja tuloksia keventämään prosenttia pudotettiin ensi vuodelle valtion määräämään alarajaan eli 0,93. Tämä koskettaa navettoja, ulkorakennuksia ja teollisuuskiinteistöjä.

Vakituisen asunnon vero on ensi vuonna 0,5, muiden asuinrakennusten 1,25 ja voimalaitokset 3,1 prosenttia. Yleishyödylliset yhteisöt on 0 ja rakentamattomat rakennuspaikat prosenttia ei ole määritelty.

Teollisuustiloista ns. Kombihalli on vielä kunnassa yhtiöittämättä. Kilpailulainsäädäntö edellyttää yhtiöittämistä ja mm. tilintarkastaja on kehottanut yhtiöittämään kohteen. Kombihalli yhtiöitetään tasearvoon, joka on 525700 euroa. Kauppahintaan lisätään tasearvon päälle varainsiirtovero. Kohteen isännöinnistä vastaa Kiinteistöpalvelu Mäki/ Hannu Mäki.

Talousarvion toteutumisesta syyskuun loppuun keskusteltiin. Tässä toteutumassa vuosikate on 1156829 ja tulos 823086 euroa.

– Tilanne näyttää kohtuullisen hyvältä, mutta ei tuudittauduta hyvän olon tunteeseen. Täytyy muistaa, että ensi vuodelle on luvassa mm. 350000 euron lasku valtionosuuksissa, huomautti kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Reilun kahden tunnin kokouksessa valtaosan ajasta vei Pesolan tuulivoimayleiskaavan käsittely. Aluksi Johanna Virtanen Hyötytuuli Oy:stä ja Miia Nurminen-Piirainen Ramboll Oy:stä esittelivät tarkennettua kaavaa päättäjille.

Selvityksessä tuotiin esille luontoarvot, melu- ja välkevaikutukset, huomautukset sekä useat tehdyt muutokset kaavaan. Varsinaisessa käsittelyssä Marja-Elina Puronhaara esitti kaavan hylkäämistä. Häntä tukivat Marjastiina Sorvali ja Taru Mäkipelto. Äänestyksen jälkeen kaava hyväksyttiin äänin 17-3. Kaavan vastustajat jättivät eriävän mielipiteen päätöksestä.

Muissa asioissa Keskustan valtuustoryhmä toi esille valtuustoaloitteen, jossa pyritään julkisissa ruokahankinnoissa turvallisuuteen, eettisyyteen ja paikallistuotantoon mahdollisuuksien mukaan.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät