25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Romutuspalkkiota käytetty jo yli tuhanteen autoon

Tammikuun alusta voimaan tullutta henkilöautojen romutuspalkkiota on käytetty tähän mennessä 1 006 auton hankintaan.

Valtion romutuspalkkioon varaamasta kahdeksasta miljoonasta eurosta on nyt varattu yli 13 prosenttia. Palkkiolla hankitut autot ovat pääasiassa olleet bensiinikäyttöisiä.

MAINOS

– Trafiin tulleiden kysymysten ja yhteydenottojen perusteella romutuspalkkion käyttö on ollut asiakkaille selkeää. Eniten kysymyksiä ovat aiheuttaneet vaatimukset auton liikennekäytössä olosta eli miksi auton on pitänyt olla liikennekäytössä 2017 ja miksi romutushetkellä.

– Näillä vaatimuksilla on haluttu kohdistaa romutuspalkkion käyttö nimenomaan liikenteessä oleviin autoihin, toteaa kehityspäällikkö Tuovi Tervasmäki.

Vuoden 2015 romutuspalkkiokampanjassa ensimmäisen kuukauden aikana hankittiin 817 autoa. Silloin ensimmäinen kuukausi oli heinäkuu, joka on autokaupassa yleensä selvästi hiljaisempi ajankohta kuin tammikuu.

Kaasu- ja etanoliauton muuntotuen sekä sähköauton hankintatuen määristä tiedotetaan maaliskuussa.

Romutuspalkkio on voimassa elokuun loppuun

Romutuspalkkiolla pyritään uudistamaan Suomen ajoneuvokantaa vähäpäästöisemmäksi. Romutuspalkkion voi käyttää uuden, vähäpäästöisen henkilöauton hankkimiseen 1.1.–31.8.

Palkkion saamisen edellytyksenä on, että romutettavaksi tuotava auto on käyttöönotettu vuonna 2007 tai aikaisemmin ja se ollut liikennekäytössä vuoden 2017 aikana sekä romutushetkellä. Romutuspalkkion käyttäjän on pitänyt myös olla auton omistajana tai haltijana romutusta edeltävät 12 kuukautta.

Romutuspalkkiota voi saada 1500–2500 euroa, josta valtion osuus on 1000–2000 euroa ja autoalan 500 euroa. http://www.trafi.fi/romutuspalkkio.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät