0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Luoma-ahon 0-2 luokat väistötiloihin

Luoma-ahon koulun 0-2 luokkien oppilaat, kaikkiaan 19, saavat nyt opetusta koulun läheisyyteen pystytetyissä väistötiloissa.

Vesi on tullut koulurakennukseen sisälle lukuisia kertoja.

Muutto ”parakkirakennukseen” toteutettiin torstaina ja nyt oppilaat opettajineen totuttelevat uusiin tiloihin, jotka ensivaikutelman mukaan ovatkin yllättävän toimivat ja viihtyisät. Parakkimaisuus on niistä kaukana.

MAINOS

Luoma-ahon koulun rehtori Marja Toivonen kertoo, että syynä väistötiloihin on koulun nuoremman rakennuksen kärsimät vesivahingot. Aikuisilla on kiinteistössä ollut oireilua ja vesi on tullut rakennuksessa sisälle saakka, marraskuussa pahemmin.

Tästä syystä 0-2 luokat tulevat toimimaan väistötiloissa ainakin kesäkuulle 2019 saakka. – Talviloman aikana tehdään myös tähän vanhempaan koulun osaan rakenne- ja sisäilmamittaukset. Muutaman viikon kuluttua saamme sitten tiedon, onko tästäkin siirryttävä pois, Toivonen kertoo.

Luokkahuoneista saadaan mukavat, kunhan kaikki tavarat on paikallaan.

– Jos vanhoista tiloista tulee lähtö, se muutto toteutetaan syksyllä uuden lukuvuoden alkaessa.
Se, miten Luoma-ahon koulun tulevaisuus etenee, riippuu koko kaupunkia kattavista kouluverkkoratkaisuista.

Avoimet ovet perjantaina

Tulevana perjantaina koululla järjestetään avoimet ovet kello 9-16.30 ja silloin kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tulla tutustumaan tiloihin ja nähdä, miten hämmästyttävän viihtyisä parakkirakennus on.

– On hämmästyttävää, miten nopeasti parakki pystytettiin ja miten mukava siitä saadaan. Rakennuksessa on jopa kiva keittiö, Toivonen iloitsee.

Jos joku haluaa tuoda uusiin tiloihin ”tupaantuliaislahjaa”, niin kaikki pelit ja lelut on todella toivottuja, sillä lähes kaikki vanhat jouduttiin heittämään roskalavalle.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät