21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Mhy Karstula-Kyyjärvi tehdasvierailulla Soinissa

Metsänhoitoyhdistys Karstula-Kyyjärvi ry:n valtuusto kävi tutustumassa Soinin Kohiwoodin toimintaan sekä yhdisti valtuuston kevätkokouksen samalle retkelle. Kohiwoodin toimitusjohtaja Hannu Suni esitteli tehtaan toimintaa vieraille.

Kohiwoodilla on 30 toimintavuosi ja se on keskisuuri puunjalostusyritys Suomessa. Liimalevyyn erikoistumisesta on tullut tehtaan merkittävin tuote ja vakiintunut asiakaskunta on huonekaluvalmistajien puolelta. Valmiista tavarasta lähes 95 prosenttia menee vientiin.

MAINOS
Kohiwood on erikoistunut sahaamaan nimenomaan pikkutukkia.

Saha on erikoistunut sahaamaan nimenomaan pikkutukkia. Sen etuna on laadun tasaisuus sekä vähäoksaisuus. Valtaosa sahattavasta puusta on mäntyä. Toimitusjohtaja Hannu Sunin huolenaiheena tulevaisuudessa on osaavan työvoiman saaminen tehtaalle.

Metsänhoitoyhdistys kevätkokouksessaan hyväksyi toimintakertomuksen vuodelta 2017 sekä myönsi vastuuvapauden toimijoille. Vuoden tulos jäi tappiolliseksi, mutta pieneni merkittävästi edelliseen vuoteen (2016) verrattuna.

Kuluneella toimintakautena metsänhoitoyhdistyksen jäseniä oli Kyyjärvellä ja Karstulassa yhteensä 1303. Puukauppojen puolella oli kysyntää, mutta hinnan nousua ei ollut toivotulla tavalla.

Kohiwoodilla tehdään huonekaluteollisuuden käyttöön massiivista liimalevyä.

Metsäsuunnittelua oli yhdistyksen kautta tehtynä yli 4300 hehtaaria.

Henkilökohtaista neuvontaa metsänomistajille oli tehty lähes tavoitteen mukaisesti. Tämä tulee olemaan jatkossa myös haaste yhdistykselle. Jäsenten palvelutarpeisiin pitäisi pystyä vastaamaan kustannustehokkaasti.

Tulevalla kaudella korjuupalvelupuun menekin oletetaan tasapainottavan taloutta sekä Kemeratyön osuuden kasvua.


Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät