-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Kesälukioista tukea ja vahvistusta talven opinnoille

Kesälukioseura ry on yli 50 vuotta järjestänyt lukiolaisten talviajan opintoja täydentävää kesälukiotoimintaa. Voittoa tavoittelematon ja poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys korostaa toiminnassaan myönteisiä oppimiskokemuksia, aktiivista yhdessäoloa sekä oman persoonan kasvua.

– Haku ulkomaan kesälukioihin on käynnistynyt erityisen virkeänä. Hakemuksia on tullut liki tuplasti viime vuoteen nähden, kertoo Kesälukioseuran suunnittelija Juuli Jalavala. – Kotimaassakin kesälukioita on tänä vuonna paljon ja kurssitarjonta poikkeuksellisen laaja.

MAINOS

Kesälukioihin sisältyy useimmiten majoitus, joten opiskelemaan voi tulla kauempaakin. Kesälukiot kestävät 1–2 viikkoa, ja yhden kesälukion aikana voi suorittaa yhdestä kolmeen lukiokurssia. Kesällä 2018 pohjoisin kotimaan kesälukio on Sallassa ja eteläisin Nauvossa Seilin saarella. Kuudesta pääosin kieliin painottuvasta ulkomaan kesälukiosta kaukaisin järjestetään Namibian Windhoekissa.

Kesälukiot jaetaan yleis-, teema- ja ulkomaankesälukioihin. Yleiskesälukioihin kuuluvat eri vuosiluokkien opintoja täydentävät kurssit sekä ylioppilastutkinnon abivalmennuskurssit: pitkää ja lyhyttä matematiikkaa, reaaliaineita, äidinkieltä ja vieraita kieliä.

Teemakesälukioissa syvennytään erityisaiheisiin. Esimerkiksi ekologiasta ja meribiologiasta kiinnostuneille on tarjolla Itämeri-kesälukio Seilin saarella. Siellä tutustutaan snorklaten ja näytteitä keräten Itämeren ekologiaan. Samalla voi väljentää talvikauden lukujärjestystään suorittamalla pois pakollisen biologian kurssin.

Äidinkielen ja kirjallisuuden teemakesälukion vetäjinä toimivat äidinkielen opettajien lisäksi runoilija ja kirjailija.

Hakuaika moniin kesälukioihin on päättymässä pian, mutta vapaita paikkoja voi kysellä vielä kesälläkin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät