0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ankkurit nurin superissa

Tiistaina noin 11 asteen tuulisessa säässä pelattu Alajärven Ankkureiden ja Haminan Palloilijoiden välinen miesten Superpesis-ottelu venyi aina supervuoropariin saakka. Avausjaksolla kotijoukkue oli hienoisesti niskan päällä ja 3–1-lukemissa, mutta HP venyi tasoihin. Neljännen aloittavallaan Ankkurit teki neljä juoksua, joista Sasu Iivarisen kunnari ja 6–3:een kääntynyt tilanne nostatti kotijoukkueen ja kannattajien tunnelmia. Jakso päättyi lopulta 7–4.

Toisella jaksolla Kitrolla todistettiin haminalaista juttua eli sitkeyttä. Vieraat menettivät kahden juoksun johtoasemansa toisessa vuorossa. Ensin Sami Mikkolanaho kotiutti Viljo Sillanpään ja heti perään Valtteri Kleemolan lyönti siivitti Mikael Penninkankaan kotitaivalta 2–2-lukemiin. Väkevästi pelannut, kolme juoksua lyönyt Janne Leppälä pudotti neljännen aloittavalla lyöntinsä kakkoskoppari Penninkankaan eteen ja HP tuuletti 2–3-tilannetta. Kotijoukkueella oli vielä tasoittavallaan yksi kotiutustilanne, mutta se tyrehtyi koppilyöntiin.

MAINOS

Supervuoroparissa Haminalla oli useampia iskun paikkoja ja kotijoukkueella ulkokentän venymisiä. Henri Heikkisen hieno kiinniotto piti vallikenttäläiset nollilla. Kokeneen Pasi Rajalan onnistuminen tuli tärkeään paikkaan, sillä hänen kolmas lyöty juoksunsa oli lopulta otteluvoiton ratkaissut lyönti. Ankkurit pudotti vielä ajon, mutta Viljo Sillanpää sai kiinni Otso Mäkelän lyönnin.

Supervuoron tasoittavalla kotijoukkueen ensimmäinen palo tuli harmittavasti, kun Mikael Penninkankaan näpy jäi lukkari Matias Hangasmaan räpylään. Superissa näkyi myös Ankkureita läpi pelin kiusanneet koppilyönnit, joilla kenttä tyhjeni, kun olisi ollut mahdollista kehitellä tilannetta päälle.

Kotijoukkuetta vaivasi lyöntivuoron viimeiset laittomat, jotka kotijoukkueen ykköspalkittu, kolme juoksua lyönyt Aki Orava nosti esille lehdistötilaisuudessa. Hänen mielestään pöytäkirja vääristää kotijoukkueen tilannetta tästä näkökulmasta.
– Voittojuoksua päästiin yrittämään.

Yksi saatu sarjapiste ei lämmittänyt kotijoukkueen käskyttäjää eli Ismo Ankkuria.
– Ekalla jaksolla saimme 15 kolmostilannetta. Meiltä oli kauttaaltaan hyvää peliä. Toiselle jaksolle tultaessa vire oli jäänyt koppiin ja saimme kuusi kolmostilannetta. Olen erittäin pettynyt. Meillä oli mahdollisuus voittaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät