-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kopla jyräsi Ankkurit toisella jaksolla

Alajärven Ankkurit ei onnistunut tavoitteessaan eli saamaan sarjapistettä miesten Superpesiksen kärkikaksikossa viihtyvästä Kouvolan Pallonlyöjistä. Toisen jakson tyrmäys kasvatti KPL:n pistepussia yhdellä, kun avausvuoro oli menty juoksujen osalta tasatahtiin. Ottelu päättyi 0–2 (1–1, 0–7).

1 537 katsojaa Kitron lehtereille koonneen koitoksen sankari oli yleisöäänten perusteella Itä–Länteen valittu Ankkureiden kasvatti Janne Kivipelto, joka valittiin toista kertaa peräkkäin KPL:n kultakypäräksi. Virkaveli – ja niin ikään joukkueensa parhaana palkittu – Ville Väliaho hankaloitti Kouvolan sisäpeliä etenkin avausjaksolla. Ulkopelillä oli muutenkin iso rooli illan tapahtumissa.

MAINOS

Ankkurit oli tehnyt muutoksia voitokkaaseen Tahko-peliin verrattuna. Perjantaina paluun Ankkureihin ja jokeriksi tehnyt Tero Rantakangas pelasi numerolla nyt kuusi ja kakkosvahtina. Henri Heikkinen oli jokeriosastossa.

Ottelun alku oli hermostuneenoloista sisäpeliä. Sisällä aloittanut KPL teki avausvuorossaan kaksi paloa nopeaan tahtiin. Ankkureiden avausvuoro yskähteli puolestaan viiden ensiksi mailan varressa käyneen pelaajan haavoittumiseen. Avausjaksolla ei kolmostilanteilla herkuteltu, sillä kotijoukkue sai miehen kerran ja vieraat neljä kertaa kolmoselle. Ottelussa kolme juoksua lyönyt Juha Korhonen aloitti vieraiden juoksunteon lyömällä ajolähdöstä Teemu Nurmion kotiin. Rami Mäkinen otti pallon haltuun neljännen aloittavalla, kun KPL pyrki johtoon Korhosen lyönnillä.

Mikkolanaho osui taas

Ankkureiden paras sisävuoro – neljännen tasoittava – tuotti tasoitusjuoksun. Kotijoukkue oli vaihtanut numerolla neljä pelanneelle Aki Oravalle jokeripaidan. Mikael Penninkangas pääsi kolmospesän taakse suuntautuneella lyönnillään suoraan kakkoselle. Valtteri Kleemola hoiteli upeasti takapesät täyteen. Orava asettui purkamaan ajoa, mutta ei onnistunut saamaan kavennusta. Ratkaisun paikka tuli jälleen kerran Sami Mikkolanaholle, joka ei erehtynyt. Ankkureilla oli saumat jatkotilanteen kehittelyyn, mutta kotijoukkueen kärki paloi niukasti kolmoselle ja viimeisenä lyöjänä olleella Rami Mäkisellä oli edessään nollatilanne.

Ottelun käännekohdaksi muodostui KPL:n toisen jakson toinen sisävuoro, jonka aikana vieraat taituroivat seitsemän juoksua. Juoksujuhla päättyi Janne Kivipellon kunnariin, josta hän sai ansaitut aplodit.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Risto Ojanperä tähdensi ottelun lehdistötilaisuudessa Ankkureiden pelanneen sunnuntaina tämän hetken kuuminta joukkuetta vastaan.

– Me olimme ottamassa pistettä heiltä. Emme onnistuneet sisäpelissä, mutta saimme jakson lopussa yhden paikan, mistä saimme lahjajuoksun. Sen jälkeen meillä oli kaikki mahdollisuudet ottaa se jakso, mutta emme pystyneet siihen.

Vahva Kopla

Toisella jaksolla ei Ojanperän mukaan ollut epäselvyyttä siitä, kumpi oli parempi joukkue: Kouvola paransi peliään ja pääsi kiinni Ville Väliahon syötöistä.
– Pelin ydin oli siinä, että meidän sisäpeli ei pystynyt purkamaan Kouvolan ulkopeliä. Kouvola oli juuri niin vahva kuin me tiedettiin sen olevan.

Kotijoukkue kehitteli ottelussa kolme kolmostilannetta kun taas kotijoukkueen onnistui saada etenijä kolmoselle kolme kertaa. Illan ottelu oli Ankkureita pitkään käskyttäneen Matti Iivarisen ensimmäinen KPL:n viuhkassa.

Ankkurit pelaa tiistaina Raahessa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Torstaina Ankkurit käy hyvästelemässä Sotkamon Jymyn vieraana Hippoksen maineikkaan kentän, jossa pelataan sen historian viimeinen miesten Superpesis-ottelu. Tiistaina 19.6. Ankkurit saa Kitrolla vastaansa Oulun Lipon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät