-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Pesä Ysit vei pisteet Lavettarilta

LaVe–Pesä Ysit 0–2 (1-8,0-5)

Lappajärven Veikkojen naisten Superpesiksen kotipelit saivat jatkoa Lappeenrannan Pesä Ysien saavuttua Veikkolaan. Ottelun tärkeys näkyi etenkin kotijoukkueen otteissa. Alkukautta vaivannut sisäpelin tehottomuus jatkui, eikä ulkopelikään ollut sillä tasolla, että pistetili olisi karttunut. Pesä Ysit kävi pokkaamassa puhtaan kolmen pisteen voiton kotijoukkueen nenän edestä.

MAINOS

Avausjaksolla Lavettaret aloitti ulkovuorolla. Lappeenranta rakensi kärjellä ajolähdön, josta Anna Hellsten onnistui tekaisemaan avausjuoksun halvalla tavalla, kun polttoheitto ei pysynyt lukkarin räpylässä. Hetkeä myöhemmin Emmi Simonen löi pallon väliin tilanteeksi 0–2. Lavettaret sai ensimmäisessä vuorossa rakennettua yhden palon ajolähdön, mutta kahdesta yrityksestä huolimatta juoksutili jäi avaamatta vuoron päätyttyä harmittavaan takapaloon.

Toisessa vuorossa vieraat jatkoivat vahvaa sisäpeliään. Kärki rakensi tilanteen Noora Patrikaiselle, jonka kakkosrajanäppi riitti Essi Pehrmanille. Tämän jälkeen Hellsten ja Simonen lisäsivät johdon jo 5–0:aan osin ulkokentän avustuksella. Toisen tasoittavalla Lavettaret sai aikaan kavennuksen 5–1:een Roosa Ahon kakkospuolen välilyönnillä Jutta Herralan tuodessa.

Kolmannessa vuorossa vieraiden juoksujenteko jatkui. Essi Pehrmanin kakkosjatkeen läpilyönti tuotti kakkostilanteessa yhden juoksun ja hetkeä myöhemmin Inka Pietilän kolmosjatkelyönti karkasi ulkokentän saavuttamattomiin kahden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen taululla oli kotijoukkueen kannalta murheelliset 0–8-lukemat. Tasoittavassa vuorossa Lavettaret sai yhden kotiutusmahdollisuuden, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Neljäs vuoropari pelattiin juoksuitta.

Toisella jaksolla kotijoukkue teki muutoksia sisäpelijärjestykseen, mutta muutokset eivät tuoneet kaivattua tehokkuutta. Ysit sen sijaan jatkoi raikasta peliä mailan varressa. Hyvässä vireessä olleet Hellsten, Pietilä ja Simonen iskivät kahdessa ensimmäisessä vuorossa vieraat 0-4 johtoon, eikä kotijoukkue tästä enää noussut. Lopulta jakso päättyi selvin 0–5-numeroin vieraille. Suurimmat ongelmat kotijoukkueen sisäpelissä olivat kentällemenojen lisäksi se, että jos 1-pesälle selvittiin, niin vaihtolyönnit jäivät järjestään hyvän lukkaripelin pelanneelle Patrikaiselle kopeiksi.

Veikkoista palkittiin hyvillä tehoilla sisällä pelanneet Essi Ritola 7/9 ja Tanja Tuomela 6/8.

– Meiltä ehdottomasti kauden heikoin ja hengettömin peli. Keskiviikon hyvä säpinä oli tänään muisto vain. Ihmetyttää kovasti miten pelaamisen taso ailahtelee tällä tavoin. Hyvät ottelut eivät seuraa toisiaan ja se näkyy tuskastumisena erityisesti mailan varressa. Nyt ei päästy kentälle ja vaihtolyönnit järjestään epäonnistuivat, jos etenijä kentälle jotenkin saatiin. Nyt on iso peiliin katsomisen paikka ja mietittävä, mitä varten tätä touhua tehdään. Keskiviikkona käy tie suden luolaan Jyväskylään, mutta sitä ennen on miekat ja mielet teroitettava. Meille jokainen peli on mahdollisuus, summasi pelinjohtaja Tero Tuomela.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät