Soini 150 -lehtikuuset istutettiin keskustan kolmeen eri kohteeseen. Soini-talon kohdalla istutusvuorossa nuorisovaltuuston puheenjohtaja Emmi Tiukkanen ja vanhus- ja vammaisneuvoston varapuheenjohtaja Hannu Penttinen. Taustalla seuraavat Lotta Puro, Kyllikki Laukkola, Juha Viitasaari, Seppo Parviainen ja Pentti Honkola.

Lehtikuusia istutettiin kunnan juhlavuonna

Soinin kunnan 150-vuotisjuhla näkyy pitkin vuotta. Pitkällä tähtäimellä pysyviä merkkejä nähdään kunnan keskustassa useassakin kohteessa. Kunnantalon henkilöstön keskuudessa syntyi idea puiden istuttamisesta. Koulun alueellehan on istutettu Itsenäisyyden kuusi vuonna 1967 maamme 50-vuotisvuonna. Viime vuonna istutettiin Tulevaisuuden kuusi Yhtenäiskoulun pihamaalle maamme satavuotistaipaleen muistoksi.

Nyt istutetut lehtikuuset hankittiin paikalliselta MHY:ltä. Kohteiksi valittiin terveysaseman vastapäätä sijaitseva Ahon tontti, Soini-talon pihamaa ja Lauttosen virkistysalueen paikoitusalueen reuna. Istutuksessa oli mukana kunnan viranhaltijoita, vanhus- ja vammaisneuvoston sekä nuorisovaltuuston edustajat.

Parikymmentä pientä lehtikuusen tainta on merkattu kepeillä kohteissa. Tavoitteena on, että niistä saadaan iloita vuosikymmeniä tulevaisuudessa.

Taannoin keskustelua kovasti herättäneet Pappilan kujan lehtikuuset ja niiden kunto ovat selvittelyn alla. Soinin MHY:n Antti Laakson mukaan puun kiertokulku menee niin, että uusia istutetaan ja vanhoja ja huonokuntoisia poistetaan.

Rami Puro