-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Rokulipäiviltä jokaiselle jotakin

Alajärven Yrittäjät, Alajärvi-Seura ja Alajärven Ankkurit järjestivät historian ensimmäiset Rokulipäivät vuonna 1975.

Heinäkuun 6. ja 7. päivänä väki vaeltaa jo 45. kerran Alajärven keskustaan erilaisiin tapahtumiin, tapaamaan tuttuja ja tekemään ostoksia sekä torimyyjien kojuille että paikallisiin liikkeisiin. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Alajärven Yrittäjät, jonka yhteistyötahoina ovat muiden muassa Alajärven kaupunki, seurakunta ja helluntaiseurakunta, Alajärvi-Seura ja Luoma-ahon Kyläyhdistys. Sponsoreita on puolestaan noin 20.

Tämänvuotinen tapahtuma tarjoaa myös aivan uudenlaistakin ihmeteltävää.

MAINOS

Perjantain vetonaulana on Water MX eli motocrossia veden päällä. Tapahtuman järjestäjä, Lapualta kotoisin oleva Matias Kivisaari, tuo Alajärvelle kuskeja Suomesta ja muista Pohjoismaista. Näytösajot pidetään Alajärven venesatamassa perjantaina 6.7. kello 13, 15 ja 17.
– Kivisaari pitää hallussaan lajin epävirallista maailmanennätystä. Hänen ennätysajonsa Kuortaneenjärvellä oli 42,7 kilometriä pitkä, tietää Rokulipäivien budjettivastaava Toni Harjula.

Toinenkin pärinäpitoinen yleisömagneetti on luvassa, kun lauantaina 7.7. ajetaan Rokulimiitti uimahallin ja niin sanotun Sähkön kiertoliittymien välillä. Ajoalue on viranomaisten hyväksymä ja sulkema. Varikkoalueena toimii Siion-temppelin parkkipaikka. Sulkuaika on kello 11–13.

Rokulimiitissä on mukana mopoja, moottoripyöriä ja mönkijöitä ja reitillä ajetaan omien ja pyörän ominaisuuksien ja ajojärjestelijän ohjeiden mukaisesti.
– Yleisö sijoitetaan pyöräteillä olevien kuorma-autojen lavoille. Kyseessä ei ole nopeuskilpailu vaan hallinta- ja ajotaitonäytös, valottaa järjestämässä oleva Jarmo Matila.

Kolmas uutuus on petotesti, joka on tarkoitettu koiranomistajille. Testi auttaa omistajia lisäämään tuntemustaan koiran luonteesta ja käyttäytymisestä.

Tuttuja juttuja

Kaikki Alajärven keskustan ytimessä olevat 106 torimyyntipaikkaa on jo myyty. Tarvittaessa järjestäjät pystyvät myymään myös lisäpaikkoja. Rokulisihteeri Saila Kivipelto kertoo, että torimyyjien artikkeleita ovat muiden muassa tekstiilit ja puutuotteet.
– Alajärven Tassutiimi ry. on myös paikalla, löytökissojen ja hylättyjen kissojen asialla, kertoo Kivipelto.

Yhdistykset ja monet muut tahot haluavat tuoda toimintaansa esille Rokulipäivillä – esimerkkinä vaikkapa sosiaalitoimi.
– Informatiivista asiaa jaetaan alueen asukkaille, toteaa puolestaan Toni Harjula

Rokulipäiviä vietetään jo 45. kerran. Tapahtuma vetää vuodesta toiseen sankan kävijäjoukon Alajärvelle.

Rokulipäivillä kulttuuri ja liikkumisen riemu lyövät kättä. On street dancea, Alavolin tanssi- ja voimisteluesitystä, keppihevoskisaa, Samba Tropical -sambakoulun esitys, hirrenheiton MM-kisoja, jokamiehen kuntotriathlonia ja toivottavasti myös Kauppakadulla käytävä katusählyturnaus, johon tavoitteena on saada 5–10 joukkuetta. Mikäli turnaukseen ilmoittautuu tarvittava määrä joukkueita, nähdään Euronicsin edustalla olevalla katuosuudella myös maailman salibandyhuippuihin lukeutuva Mikko Kohonen.

Musiikkipuolella luotetaan etenkin oman kaupungin taitajiin. Esiintyjäkaartiin kuuluvat muiden muassa Lipputangon Soittajat, Only Beat, Frank Wilson ja Säihke sekä esimerkiksi jyväskyläläinen Wonderful Land, joka esittää vanhoja hengellisiä lauluja 50- ja 60-lukujen tyyliin sovitettuina.

Unohtaa ei sovi myöskään nuoremman väen suosikkia, lifestyle-vloggaaja Mikirottaa eli Mikael Sundbergiä, joka tulee Rokulipäiville Alajärven nuorisovaltuuston kutsumana. Rokulipäiville saadaan lauantaina myös ministerivieras, kun elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) puhuu kello 12.45.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät