Kesällä kaatuillaan ja poltetaan iho auringossa

Mainos[adrotate banner="3"]

Auringonpolttamia, liukastumisia mökkiterassilla, hyönteisten puremia ja tapaturmia. Kesällä suomalaisille sattuu ja tapahtuu, kun lämpö ja loma saavat ihmiset ulos kodeistaan ja ulkoilemaan sekä mökkeilemään.

LähiTapiolan TerveysHelppi-palvelun lääkäri Pia Luukkonen kehottaa varautumaan kesänviettoon vähintäänkin riittävällä aurinkosuojalla, ensiapupakkauksella sekä tarvittavilla suojavarusteilla harrastuksissa sekä aktiviteeteissa.
– Yleisimmin ihmisten yhteydenotot nyt kesäaikaan liittyvät esimerkiksi allergioihin. Nyt oli todella paha koivuvuosi ja ihmiset olivat TerveysHelppiin paljon yhteydessä erilaisiin allergioihin liittyen. Olemme saaneet heidän hoitoaan tehostettua hyvin lääkäriemme voimin, Luukkonen kertoo.

MAINOS

Myös erilaiset ihottumat sekä muun muassa hyönteisten pistot työllistävät lääkäreitä kesällä. Nyt keskikesällä ja loppukesästä on paljon hyönteisten pistoja, erilaisia ihottumia, ripulia ja myös kuumetauteja. Ihmisille tulee myös paljon palovammoja sekä auringosta että esimerkiksi saunaa lämmittäessä tai grillatessa. Näitä kannattaa ennaltaehkäistä eli pyrkiä siihen, että suojaa ihon, jotta ei tulisi auringonpolttamia tai aurinkoihottumaa.

Tapaturmat ovat sairastumisten ja haavereiden lisäksi yleisiä kesäaikaan. Ihmiset kaatuilevat ja liukastelevat kesällä paljon. Viime vuosina pihamailla yleistyneillä trampoliineilla hyppiessä ei aina pidetä kiinni turvallisuusohjeista.
– Ihmiset tykkäävät kesäisin liikkua ja lapset leikkiä erilaisilla välineillä. Trampoliineilla sattuu paljon erilaisia vammoja. Niillä hyppimisessä tärkeitä ovat suojaukset eli trampoliinille ei saa koskaan mennä enemmän kuin yksi ihminen kerrallaan. Trampoliinin ympärille tulee laittaa suojaverkot, muistuttaa Luukkonen.

MAINOS
Edellinen artikkeliSatelliittiseurannan uusimmat tulokset valmistuivat
Seuraava artikkeliSisäpelissä Vedon kompastuskivi