Härmän Liikenne kuljettaa myös Järviseudulla

Mainos[adrotate banner="3"]

Härmän Liikenne Oy:n hienosti teipatut ja jokainen omalla nimellään nimetyt bussit ovat vakiintuneet osaksi katukuvaa jo monin paikoin maakuntaa, niin myös Järviseudun alueella.

Myyntipäällikkö Iina Peura kertoo, että Alajärvellä on neljä autoa linja-ajossa,lisäksi tilausajoautoja tarpeen mukaan.

MAINOS
Härmän liikenteen autoista löytyy jokaisen makuun sopivaa varustelutasoa.

Koululaisajoja on ajettu Järviseudun alueella viime syksystä alkaen yhtiön toimesta ja Alajärven kouluvuorojen lisäksi Härmän Liikenne ajaa täältä mm. Lappajärven Jamin vuoron sekä Vaasaan ja Kuortaneen seudulla.

Härmän Liikenne Oy on vanha, yli 50 vuotias yritys, joka on edelleen yksityisessä omistuksessa. Omistajana on yrityksen perustajan poika Vesa Salo. Toimitusjohtaja taloon on palkattu ulkopuolelta.

Yrityksen toiminta on aikanaan alkanut kuorma-autoista ja tänä päivänä yhtiöllä käytössä on 66 linja-autoa ja palkkalistoilla on lähes 80 ammattitaitoista kuljettajaa, huoltohenkilökuntaa, toimihenkilöä sekä siistijää.

Toiminnan tukijalkana on edelleen perinteinen linjaliikenne molemmissa Härmissä, Seinäjoella, Ylistarossa ja Alajärvellä ympäristökuntineen. Näistä yksittäisenä Seinäjoen kaupunkiliikenne Komia liikenne -nimellä on yhtiölle iso juttu. Sitä Härmän Liikenne on pyörittänyt jo viiden vuoden ajan ja hiljattain tehtiin jatkosopimus 4+2 -vuotisena.

Toinen osio toiminnassa ovat tilausajot, joita tehdään koko maakunnan alueelta mitä erilaisemmille ryhmille paketoituna. Valinnan varaa löytyy myös siitä, miten tyylikkäästi ryhmät matkaa taittavat – perinteisestä tasosta prameaan ja herraskaiseen!

Kolmantena osa-alueena yrityksellä on matkatoimistotoiminta, joka on Iina Peuran ominta alaa. Toiminta on isommasti aloitettu vasta viime vuoden aikana, vaikkakin rekisteröitynä matkanjärjestäjänä yhtiö on ollut jo kauan.

Samalla puhelinsoitolla ryhmä saa kuljetuksen lisäksi vaikkapa laivamatkat sekä hotellihuoneet.

Matkatuotannossa tehdään yhteistyötä myös Ykkösmatkojen kanssa, joiden valikoimista löytyy monenlaista tarjontaa kotimaasta ja Eurooppaan.

Uutena ovat tulossa kaukomatkat ja helmi-maaliskuulle pitkät ”Pakkasia Pakoon” pitkät lomat Kreikkaan, Portugaliin, Afrikkaan ja Australiaan.

Iina Peura kertoo, että näistä Kreikan loma on todella erikoinen, koska se kestää koko maaliskuun ja se tehdään bussilla Euroopan läpi! Tällä matkalla nähdäänkin todella paljon ja päivämatkat pidetään sen verran lyhyinä, että matkailijat ehtivät tutustua eri kohteisiin.

Matka-ajalle on suunniteltu lisäksi 15 erilaista retkeä ja käyntikohdetta!

Toimistoja yrityksellä on Alahärmässä, Ylistarossa ja Seinäjoella, Alajärvellä ajojärjestelijänä toimii Johannes Herttola.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliNygård haluaa palvelun jatkuvan
Seuraava artikkeliKesästä on otettu kaikki irti Menkijärvellä