-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vedolle voitto kotarissa

Vimpelin Veto ja Seinäjoen JymyJussit jatkoivat kaksijakoisten keskinäisten otteluidensa sarjaa keskiviikkoiltana Saarikentällä ylemmän jatkosarjan ottelussa. Juoksuttoman supervuoroparin ja Vedolle 3–2 päättyneen kotiutuslyöntikisan jälkeen ottelun loppulukemat olivat Vedolle 2–1k (28–1, 4–15, 0–0, 3–2). Näin ollen Veto sai kaksi sarjapistettä. Ottelun merkkipaaluihin kuului se, että Veto paransi Superpesiksen yhden kauden juoksuennätystä: Vedolla on keskiviikon jäljiltä tehtyjen juoksujen sarakkeessa lukema 409. Ottelu kesti kolme tuntia ja 35 minuuttia.

Veto laittoi tulostaululle jo avausvuorossa yhdeksän juoksua. Jatkoa seurasi toisen vuoron 11:n, kolmannen vuoron kahden ja neljännen vuoron kuuden juoksun voimalla. Avausjakso oli Vedon juoksujuhlaa 28–1 ja juhlan aihetta oli ulkokentälläkin, sillä siinä missä Veto kehitteli 36 kolmostilannetta, sai JymyJussit miehen kolmoselle kotiutusta odottamaan vain viisi kertaa. Moni tilanteen kehittely kuivui paloihin ja haavoihin ja kotijoukkueen raudanlujaan ja liikkuvaan ulkopeliin.

MAINOS

Kotijoukkueen kapteenin, Henri Puputin lyöntijyvä oli kohdallaan, avausjaksolta saaliina 1+4 lyötyä ja kolme tuotua. Matias Rinta-aho laittoi parilla tikillä paremmaksi ja 1+6 sekä toi kolme. Jakson kolmas kunnari merkittiin kotijoukkueen Severi Lassilalle. Harva pelaaja yltää ottelussa kuuteen tuotuun juoksuun: Teemu Isoketo toi jo avausjuoksulla kuusi juoksua.

Kuin uusi peli

Seinäjokisten 15 juoksun jakson aloitti Atte Kontio puhkaisemalla kakkosjatkeen ja lennättämällä pallon Savonjokeen. Tuloksena kunnari ja yksi tavallinen.

Veto kavensi 1–3:een Janne Mäkelän kakkospuolen lyönnillä. Kakkospolttaja Elmeri Liedon heitto oli huonohko. Vedon seuraavaa juoksua saatiin odottaa aina kolmanteen vuoropariin saakka. Ottelun juoni kääntyi päälaelleen, JymyJussien lyöntimyllyn jauhaessa tulosta ja Vedon yrittäessä saada lyöntejä kiinni.

Haapakoski hullaannutti

Ottelun ratkaisua haettiin ensin supervuoroparista, joka aiheutti uutta sähinää Saarikentän katsomoon. Vieraiden ensimmäinen palo tuli kotipesään. Kahden seuraavan palon arkkitehtina oli kotijoukkueen kakkospolttaja Severi Lassila. Vedolta sisävuoron kärkeen lähtenyt Jere Saukko paloi kolmospesälle. JymyJussit pudotti ajolähdön, purkajana Perttu Ruuska, joka tarjoili tällä kerralla lyhyen lyönnin. Mikko Kanala paloi täpärästi.

JymyJussit aloitti myös kotiutuskisan sisällä. Samu Sarre löi ottelun ainokaisensa hyvään paikkaan ja vei vieraat johtoon. Kotijoukkueen sieppari Matias Rinta-aho eliminoi vieraiden parhaana palkitun Jukka-Pekka Vainionpään kotiutusyrityksen. Kolmannen parin Elmeri Lieto hassutti sekä kolmosvahti Mikko Kanalan että kolmospolttaja Olli Heikkalan ja tilanteeksi 0–2. Neljännen parin Atte Kontio sortui kahteen laittomaan ja vääräksi vedottu kolmas syöttö oli oikea. Viidennen parin Miika Anttila suuntasi kaksi laittoman jälkeistä lyöntiään Severi Lassilalle, joka ei erehtynyt.

Vedon ensimmäinen pari Perttu Ruuska-Jere Saukko ei saanut kuparista rikki kotarissa. Tuomo Lönnmark puolestaan löi väliin ja Mikko Kanala tuuletti kavennusta. Myös Henri Puputti laittoi pallon väliin ja juoksun tuonut Olli Heikkala, muu Veto-miehistö ja 1 740-henkisen katsomon Veto-henkiset hurrasivat. Tarkka välilyönti oli myös voittojuoksun lyöneen Sami Haapakosken aseena. Juoksun toi Teemu Isoketo.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki tuumasi ottelun jälkeen, että nyt lajissa on pikkuhiljaa kaikki nähty: 28–1-tilanne vaihtuu 4–15:een.
– Ensimmäisellä jaksolla valtavan hyvää peliä meiltä. Lyötiin tasaisesti hyvin. Hyvää ulkopeliä. Toinen jakso aloitettiin ulkona ihan hyvin.

Kivimäki piti Atte Kontion kakkosjatkeen lyöntiä hyvänä.
– Se ei vain voi mennä niin, että siihen ei ole mitään mahdollisuuksia. Se toinenkin läpäri kolmospuolelta ei olisi saanut mennä. Sen jälkeen JymyJussit näytti parasta osaamistaan: löi äärettömän hienosti, sen jälkeen me ei pärjätty. Ekassa vuorossa olisi pitänyt päästä iholle paremmin.

Kivimäen mukaan Vedon teemana on ollut voittaminen.
– Nämä ovat värikkäitä pelejä JymyJussien kanssa, mutta otettiin voitto.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Henri Puputti komppasi Kivimäkeä siinä, että tärkeintä oli saada voitto.

Muissa ylemmän loppusarjan otteluissa Kouvola voitti Koskenkorvan 2–0 (5–1, 3–0) ja Joensuu voitti Sotkamon 2–0 (6–0, 4–3).

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät