1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Veto iski päätösjaksolla

Vimpelin Veto ja Pattijoen Urheilijat kävivät melko tasaisen taiston miesten Superpesiksen ylemmän jatkosarjan ottelussa Saarikentällä. Veto sai kaksi juoksua yhdeksästä kotiutustilanteestaan. Molempien juoksujen lyöjänä kunnostautui numerolla viisi pelannut joukkueensa lukkari Perttu Ruuska. Juoksun tuojia olivat ottelun parhaana ulkopelaajana palkittu Mikko Kanala ja Jere Saukko. Pattijoki sai kolmesti miehen kolmospesälle, mutta ei päässyt juhlimaan juoksua. Avausjaksolla – ja myös toisella jaksolla Vedon ulkopeli sujui voittavissa merkeissä: esimerkiksi vuoden 2015 lyöjäkuninkaan, Ossi Meriläisen, purkama ajolähtö tyssäsi kakkospolttaja Severi Lassilalle kopiksi ja tilanteesta tuli palo kotipesään, kiitos Lassilan tehokkaan tappoheiton. Tuomo Lönnmark ja Perttu Ruuska huudattivat kansaa puolestaan toisen jakson toisessa vuoroparissa ”Lönnin” polttaessa Topi Kososen kotipesään. Ruuska oli tilanteessa hereillä ja heitti pallon kolmoselle, jonne kärysi puolestaan Tomi Kaisto.

Toinen jakso oli kotijoukkueen ja -yleisön juhlaa, jaksolukemien ollessa 17–4 Vedolle. Henri Puputti löi alkutahdit kolmen kunnarin jaksolle avausvuorossa lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Tuomansa tuplajuoksun turvin ”Pudu” nousi kaikkien aikojen etenijätilastossa kakkoseksi: ennen tiistain ottelua Puputilla ja Sotkamon Jymyn jo uransa lopettaneella Janne Vuorisella oli 647 lyötyä. Vedon Sami Haapakoski (6/7 kärkilyöntiä ja yksi tuotu) johtaa tilastoa omalla, yhdeksällä alkavalla juoksumäärällään.

MAINOS

Tuplajuoksun jälkeen Puputin tuotujen juoksujen saldo oli 649, ja se parani vielä kahdella ottelun edetessä. Sekä Matias Rinta-aho että Perttu Ruuska tyhjensivät pajatson ajolähtöä purkaessaan eli tilanteesta tuloksena 1+3. Ykköspalkittu Teemu Isokedon ja Jere Saukon tapaan ottelussa yhteensä neljä juoksua. Perttu Ruuskan saldo on 1+6 lyötyä ja yksi tuotu, Puputilla 1+3 lyötyä ja neljä tuotua.

Sekä Ruuska että kokeneempi virkaveljensä Topi Kosonen onnistuivat juonimaan ottelussa etenijän irti kolmoselta.

Jokeripaidassa pelannut Taneli Lassila teki miesten Superpesis-debyyttinsä ottelussa. Hänen ensimmäinen tehtävänsä mailan varressa oli purkaa ajolähtö ottelun toisessa vuorossa. Tilanteesta ei syntynyt juoksua vaan niukka laiton. Hän toi ottelussa kaksi juoksua.

Kotijoukkueen käskyttäjä Sami-Petteri Kivimäki kokee, että Vedon ulkopeli on ollut jo pidemmän aikaa hyvää – siitäkin huolimatta, että Veto joutui tekemään muutoksia pelaavaan miehistöön edellisottelun tapahtumien takia.
– Perttu Ruuska pelasi loistavan ottelun lautasen ääressä ja Arttu (Ruuska) tuli taas hienosti kehiin. Vastustaja pelasi tänään sellaisella taktiikalla, että se pyrki pakottamaan meidät lyömään yksittäisiä juoksuja. Toisella jaksolla aloimme saada iskuja oikeisiin paikkoihin.

Vedon ykköspalkittu Teemu Isoketo näki, että ulkopeli oli se, jolla Veto pärjäsi Pattijokea vastaan.
– Auringon ei annettu häiritä niin paljon kuin edellisissä peleissä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät