-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ankkureille kolme pistettä Kankaanpäästä

Alajärven Ankkurit jatkoi alempaa loppusarjaa matkaamalla Pohjanlinnan pesäpallostadionille Kankaanpäähän. Joukkueella oli allaan sunnuntaina saavutettu riemukas kotivoitto Hyvinkään Tahkosta. Sinikeltaiset pystyivät jatkamaan hyvää virettään ja Satakunnan-reissulta irtosi myös kolme sarjapistettä lukemin 0–2 (1–3, 4–5).

Voitollaan AA nousi 24 pisteeseen ja on vain kolme pistettä Haminan Palloilijoita perässä: HP hävisi tiistaina IPV:lle Imatran Ukonniemessä 2–0.

MAINOS

Sisävuorolla aloittanut Ankkurit sai Aki Oravan kolmoselle vapaataipaleen turvin ja seuranneessa tilanteessa takapesät täyteen. Numerolla neljä pelannut, kolme edelliskautta KaMaa edustanut Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti Valtteri Kleemola pääsi rokottamaan avausvuorossa entistä seuraansa onnistuneella välilyönnillä ja tilanteeksi 0–1. Jatkoa seurasi vielä avausvuorossa. Ottelussa kaikkiaan neljä juoksua lyönyt Sami Mikkolanaho vapautti vieraiden peli-ilmettä lyömällä toisen juoksun, jonka toi Henri Heikkinen. Kotijoukkueen kuparinen rikottiin harhaheitolla. Ankkureiden jaksovoitto varmistui neljännessä vuorossa. Sami Mikkolanaho oli jälleen mies paikallaan, kumuran lennättäessä Valtteri Kleemolan kotipesään.

Avausjaksolla Ankkureiden sisäpeli köhi välillä, mutta ulkopelissä joukkue oli hereillä ja sai tylsytettyä KaMan terää. Lukkari Ville Väliaho oli loistovireessä – eikä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

Toisella jakson avausvuorossa nähtiin isäntien sisäpelin tasonnosto ja kaksi juoksua, Ankkureiden ulkokentän tarjotessa apuja. Aki Oravan vastaus tuli toisen tasoittavalla: kunnari tyhjään kenttään lyönnillä, jonka turvin vietiin kotijoukkueen kakkoskoppari Teemu Rouhiaista. Orava toi tuplajuoksun Sami Mikkolanahon tyylitellessä juoksun kakkossaumasta. Ankkurit sai hengen päälle ja johti kahden sisävuoron jälkeen 2–5. Kotijoukkue ei luovuttanut vaan hiipi juoksun päähän ja sai vielä päätösvuorossa kolmostilanteen Ankkureissa neljä kautta pelanneen Kari Kellokosken edettyä kolmoselle. ”Kellari” joutui odottamaan kotiutustilannetta useamman lyöntivuoron ajan. Jokeri Petteri Kortelaisen epäonnistunut pomppu jäi Aki Oravan räpylään ja kotipesään syntyi ottelun päättänyt kolmas palo.

KaMa vei ottelun kolmostilanteet 13–11. Vieraiden parhaana palkittiin lukkari Ville Väliaho, kakkospalkinnon mennessä Sami Mikkolanaholle.

Pelinjohtaja Risto Ojanperän mukaan peli lähti mukavasti liikkeelle. Avausvuoroa seuranneissa kahdessa vuorossa Ankkurit teki itselleen vaihtotilanteet vaikeiksi.
– Toisella jaksolla oli hyvä pelata. Ville (Väliaho) pelasi loistavasti ja osasi hyödyntää syöttötuomarin normaalia matalampaa linjaa.

Ojanperän mukaan Ankkurit kotiutti Kankaanpäässä yllätyspaikoistakin.
– Tuurillakin saatiin juoksuja ja pallot pörräili väliin. Toisen jakson iso asia oli, että saatiin neljä juoksua ja päästiin sillasta pois ja johtoon. Se näkyi myös ulkopelissä.

Ankkureita viime kaudesta lähtien edustanut Ville Väliaho pelasi myös entisellä kotikentällään, kasvattajaseuraansa vastaan.
– Tasaista oli, mutta tuntui, että oltiin niskan päällä läpi koko ottelun. KaMalla oli aika aneeminen kaari ja pääsin ainakin ekalla jaksolla tekemään, mitä halusin.

Ankkurit saa torstaina Kitrolle vieraakseen Imatran Pallo-Veikot.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät