1.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Vapaaehtoisleirillä Soinissa osallistujia viidestä valtiosta

Kuudestaan ry:n Youth Power-hanke toi Soiniin nuoria viidestä eri valtiosta. Osanottajista kaksi on Taiwanista, kaksi Italiasta, kaksi Espanjasta yksi Ranskasta ja yksi Venäjältä. Leiriläiset ovat iältään 18-20 vuotiaita.

Marti Zaera ja Irene Mata Espanjan Barcelonasta nauttivat olostaan Suomessa. Työnteon ohella he tutustuivat paikallisiin nuoriin ja nähtävyyksiin.

Kuudestaan ry:n Youth Power -hanke, Soinin 4H, Soinin kunta ja Ähtärin Nuorisotoimi järjestävät Allianssileirin 29.7-11.8. Ensimmäisen viikon leiriläiset viettivät Soinissa päätehtävänään Soini-seuran talon maalaus. Toisella viikolla vapaaehtoistöitä tehdään Ähtärissä.

MAINOS

Leiriä ohjaavat Youth Power -hankkeen vetäjä Jenni Savolainen, Soinin 4H:n toiminnanjohtaja Saija Källi ja toiminnanohjaaja Suvi Osala. Lisäksi leirillä on mukana Allianssin leiriohjaaja Miiran Madar sekä Kuudestaan ry:n italialainen kesäharjoittelija Giovanna Tanzi.

Leirin yhtenä tavoitteena on saada paikallisia nuoria mukaan mahdollisimman paljon. Paikallisiin nuoriin päästiinkin tutustumaan Lauttosen uimarannalla ja leiriläisten illanvietoissa.

Paikallisilla nuorilla on hyvä mahdollisuus päästä käyttämään englannin kieltä ja muitakin opiskelemiaan kieliä käytännössä ja saamaan uusia kansainvälisiä ystäviä. Paikalliset nuoret viettivät yhden iltapäivän Soinin nuopparilla kansainvälisten nuorten seurassa. Pappilassa järjestettiin pakopeli englanninkielisin ohjein.

Leiriläiset tutustuivat Suvi Osalan kotona eläimiin, kävivät uimassa Lauttosella ja maalasivat ahkerasti entistä kunnantaloa Soini-Seuralle.

Seuran puheenjohtaja Lasse Autio esitteli myös seuran museota. Soini-Seura on ollut hyvin tyytyväinen nuorten maalaustyön tuloksiin. Talon ulkomaalaus on valmiina ennen kuin ennätyshelteet väistyvät.

Espanjan Barcelonasta Allianssi-leirillä olivat mukana Marti Zaera ja Irene Mata.

– Täällä on mukana tutustua maaseutuun. Luonto, vihreät metsät ja vesistöt viehättävät meitä. Emme ole koskaan aiemmin vierailleet Suomessa.

Allianssin nuorisovaihto tarjoaa vuosittain 2000 vaihtoehtoa noin 60 maassa. Vaihdon kautta leiriläinen saa uusia kokemuksia, tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin, tekee työtä, viettää vapaa-aikaa ja asuu yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien nuorten kanssa.

Leiriläiset kustantavat matkansa leirille itse. Majoitus ja ruokailu järjestetään paikallisten toimesta. Leiriläiset tekevät ruuat itse vuorotellen. Soinissa majoituttiin ja tehtiin ruuat nuorisotiloissa. Soinin kunta keräsi leirin avulla tietoa myös matkailua ajatellen.

Viime vuonna kesällä Allianssi-leiri järjestettiin Kuortaneella.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät