-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Soinin kunta pitää huolta myös nelijalkaisista asukkaistaan

Lauantaina 29.9. Miljoona Mikrosirua -projekti saapuu Soiniin, Ranchin lemmikkihoitolaan. Tapahtumassa tunnistusmerkitään mikrosirulla kissoja, koiria ja muita lemmikkieläimiä.

Rekisteröidyn mikrosirun avulla esimerkiksi löytöeläimenä talteen otettu lemmikki löytää omistajansa ja pääsee takaisin kotiin.

MAINOS

Ensimmäisenä maassamme Soinin kunta on huomannut tässä mahdollisuuden ennaltaehkäisevään löytöeläintyöhön ja tarjoaa maksuttoman mikrosirun tapahtumassa 40 ensimmäiselle kissalle.

Yhteistyössä Eläinklinikka Tervet antaa sirutetuille lemmikeille alennuskupongin tulevia rokotuksia, kastraatiota tai sterilointia varten.

Kissojen siruttaminen on vielä varsin harvinaista, koirilta tunnistesiru löytyy jo useammin. Maamme talteenotetuista kissoista reilusti yli 90 prosenttia jää palautumatta kotiinsa.

Löytöeläimet aiheuttavat kunnille kustannuksia vuosittain keskimäärin 7400 euroa/kunta. Jos kaikki lemmikit olisi asianmukaisesti sirutettu ja sirun tiedot rekisteröity, nämä kulut jäisivät minimiin.

Uuteen eläinsuojelulakiin on kaavailtu lemmikkien tunnistemerkintäpakkoa, alkaen ensin koirista, ja jatkossa laajentuen myös kissoihin. Nyt voi olla ennalta viisas ja hoitaa siruasian kuntoon pikkurahalla – 40 ensimmäistä kissaa ilmaiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät