0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kulttuurikattila porisee kyläviikoilla

Leader Aisaparin perinteiset kyläviikot sisältävät tänä vuonna uuden tempauksen: kulttuurilla maustetun ravintolapäivän, johon kutsutaan väkeä yli kylä-, kunta- ja kansallisuusrajojen. Tilaisuus pidetään lauantaina 27.10. Ruotsalan monitoimihallilla Kauhavalla.

Päivän ohjelman toteuttamiseen osallistuu liki parikymmentä tahoa kulttuuri- ja kyläyhdistyksistä vastaanottokeskukseen, kansalaisopistoon ja seurakuntiin saakka.

MAINOS

Myös hanketoiminta on vahvasti mukana järjestelyissä, etenkin Suomen Kylät ry:n hallinnoima Stea-hanke ”Koti kylään – maahanmuuttajat osallisiksi paikallisyhteisöön” ja kirkkohallituksen Yhteinen keittiö -kärkihanke.

Aijjoos-toiminta verkottaa paikalle ikäihmisiä ja 4H:n Läheltä lautaselle -hanke osallistaa myös nuoret mukaan tempaukseen.

Eteläpohjalaiset Kylät ry toivoo paikallisten kylien osallistuvan joukolla tempaukseen. Etelä-Pohjanmaan nuorisoseuran Kotiseutu kotoisaksi -hankkeella on sama toivomus: yhdessä tekemisen kautta tulemme tutuiksi ja opimme arvostamaan sekä toisten että omaa kulttuuriamme. Tapahtuma on kaikille avoin.

Tarkoitus on tarjota ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille. Suuhunpantavaksi katetaan eri kansallisuuksien maistiaispöytiä ja tärkeänä osana on myös ruuan valmistaminen yhdessä paikan päällä.

Seuraava suunnittelupalaveri pidetään Ruotsalan monitoimihallilla torstaina 27.9. kello 10.15 alkaen.

– Tervetuloa mukaan järjestelyihin, kutsuu Päivi Kultalahti Aisaparin Kylille-hankkeesta. Kahvituksen vuoksi hän toivoo ilmoittautumista puhelimitse tai sähköpostilla paivi.kultalahti@aisapari.net.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät