0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Avoimuus ja talous tapetilla Vimpelissä

Maanantai-iltana kokoontuneen Vimpelin kunnanvaltuusto päätti kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että kunnanjohtajan viran hakuaika päättyy 28.10. kello 23 ja että kunnanjohtajan viran kelpoisuusehtona on korkeakoulututkinto. Virka täytetään 1.1.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hakuilmoitus julkaistaan muiden muassa Kuntalehden digilehdessä ja kunnan verkkosivuilla. Anne Niemi (kesk.) kiitti kunnanhallitusta ja piti hyvänä asiana sitä, että kelpoisuusehtona on korkeakoulututkinto.
– Aikaisemmin meillä on ollut kelpoisuusehtona ylempi korkeakoulututkinto, joka rajaa hakijoita. Minulle on jo viime viikonloppuna ilmaistu kiinnostusta tähän virkaan. Hakijoita voi odottaa tällä kertaa.

Vimpelin kunnanjohtajan virka tuli hakuun Timo Kärkkäisen erottua tehtävästä elokuussa.

MAINOS

Muiden asioiden paluu

Valtuusto sai tiedokseen kuluvan vuoden seitsemän ensimmäistä kuukautta kattavan tulosraportin ja perusturvan sekä sivistys- ja maaseututoimien maksuosuusraportit. Vimpelin verotulot ovat kertyneet alkuvuonna talousarvion mukaisesti. Myös toimintakatteessa on edetty talousarvion mukaisesti koko toiminnan osalta. Sen sijaan tilinpäätösennustetta katsottaessa toimintakatteen osalta menot ylittyvät, eivätkä verotulot tule toteutumaan nykyisen ennusteen mukaisesti. Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen kertoi, että kuluvan vuoden tulos tulee olemaan näillä näkymin noin 500 000 euroa alijäämäinen.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Matti Latvalan (Haloo Vimpeli) tekemän vastaehdotuksen kunnan hallintosäännön muuttamisesta kunnanvaltuuston esityslistaa koskien. Latvala oli jättänyt valtuustoaloitteen, jonka mukaan jokaiseen valtuuston kokoukseen varataan mahdollisuus Muut asiat -pykälälle. Kunnanhallituksessa asiasta oli äänestetty ja hallitus oli esittänyt valtuustolle, että aloitteen vuoksi ei ole syytä ottaa koko hallintosääntöä uudelleen käsiteltäväksi, vaan kokouskutsussa voidaan mainita muut asiat, jotka käsitellään kuntalain mukaisten ehtojen täyttyessä. Tämä hallituksen esitys ei saanut kannatusta ja valtuusto hyväksyi yksimielisesti Latvalan esityksen, että hallintosääntöön lisätään maininta muista asioista.

Käydyn keskustelun aikana puheeksi nousivat avoimuus ja myös luottamus valtuuston puheenjohtajistoon. Yhdeksättä kauttaan valtuustossa vaikuttava Martti Lassila (Haloo) totesi, että valtuustossa pitää saada puhua. Valtuuston puheenjohtaja Seppo Tuomisalo (Haloo Vimpeli) totesi puolestaan, että valtuustossa voidaan joustaa valtuuston kokoukseen liittyvän kyselytunnin säännöstä, jonka mukaan kyselytunnilla esitettävä, kunnan taloutta tai hallintoa koskeva kysymys on toimitettava kirjallisena kunnanvirastoon seitsemän vuorokautta ennen kokousta.

Valtuusto sai maanantain kokouksensa aluksi kattavan tietoiskun Etelä-Pohjanmaan LAPE-hankkeesta eli Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmasta. Siitä valtuutetuille kertoi hanketyöntekijä Auli Romppainen, joka jätti valtuutetuille esittelemänsä tietopaketin tarkempaa tutustumista varten.

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman tavoitteena on luoda lapsille ja nuorille suotuisa kasvu- ja oppimisympäristö sekä tukea perheiden hyvinvointia. Toimintakulttuuri uudistuu muutostyössä hallinto- ja ammattikuntakeskeisyydestä lapsi- ja perhelähtöisyyteen. Palvelut tuodaan perheen lähelle ja perheet kohdataan paremmin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät