-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Katajamäki hyvästelee rallipolut

Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Kosti Katajamäki kartanlukijanaan Ari-Pekka Hautanen starttaavat lokakuun 6. päivä käytävään Rantaralliin mielenkiintoisista lähtökohdista.

Katajamäki ja Hautanen johtavat F-rallisarjan kaksivetoisten nuotista ajettavaa sarjaa kahdella pisteellä Markus Hellströmiin. Katajamäki ja Hellström ovat erottuneet muista koko sarjan aikana ajamalla tasatahtiin. Rantaralli ratkaisee kuitenkin kaiken.

MAINOS

– Mielenkiintoiseksi tämä on mennyt. Tämä on kahden kauppa Hellströmin kanssa. Se kumpi on toisen edellä, on mestari. Ajan kuitenkin omaa kisaani. Tosissaan, mutta ei hampaat irvessä.

– Rallin tiestö ratkaisee paljon meidän osalta. Jos on pienempää tietä, se on meille vaikeampaa, kuin isoilla teillä ajaminen, Katajamäki toteaa.

BMW M3 on niin hyvässä kunnossa, että Katajamäki ei ole tehnyt siihen viime kilpailusta mitään muutoksia.

– Kiteen osakilpailuun saimme uudet iskunvaimentajat hyviin säätöihin. Auto on nyt todella hyvä ajaa. Nyt vain tehdään rengasvalinta Rantaralliin ja se on siinä, alajärveläinen miettii.

Riippumatta Rantarallin ja sarjan tuloksesta Katajamäki ajaa viimeisen rallinsa.

– Siitä hetkestä, kun BMW ostettiin, oli tämä tarkoitettu kahden vuoden projektiksi. Meillä on ollut hyvä huoltotiimi taustalla, joten ollaan ajettu F-rallisarjaa. Oma työn ja perheen lisäksi on tämä ollut ajallisesti haastavaa aikaa.

– On tästä kotona puhuttu, että tämä olisi viimeinen ralli, ainakin kokonaisen sarjan kiertämisen osalta. Sellainen on nyt mieli, Katajamäki sanailee.

– Kävi tässä miten tahansa, on tämä ollut kaikelle hyvää vastapainoa. Olen todella nauttinut ajamisesta F-rallisarjassa, Katajamäki jatkaa.
BMW menee myyntiin, mutta ei väkisin.

– Tarjoan autoa myyntiin hyvään kotiin. Siinä olisi hyvä auto nuorellekin kuljettajalle esimerkiksi juuri nuottiralleihin, Katajamäki viisaa.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät