-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven Syöpäosasto vietti 25-vuostisjuhlia

Johtajaylilääkäri Vesa Kataja.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen syöpäpotilaspäivillä vietettiin samalla Alajärven Syöpäosaston 25-vuotisjuhlia.

Alajärvi-sali oli pakkaantunut täyteen juhlaväkeä nauttimaan hyvistä esityksistä ja kuuntelemaan johtajaylilääkäri Vesa Katajan esitelmää, jossa valaistiin kattavasti syöpähoidon kehittymistä aina 50-luvulta nykypäivään.

MAINOS

Tilaisuuden juonsi Alajärven Syöpäosaston puheenjohtaja Lauri Lassila. Pääjuhlassa palkittiin Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen ansioituneita jäseniä.

Alajärven Korsukuoro toi juhlaan musiikillisen tervehdyksensä esittämällä ohjelman alkuun Järviseudun marssin, johtajana kanttori Ismo Pitkänen ja säestäjänä Virve Männikkö.

Alavolin tanssiryhmä Solina esitti taidokkaan tanssiesityksen.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen varapuheenjohtaja Paula Takala kiitti puheessaan Alajärven Syöpäosastoa tilaisuuden järjestämisestä ja toivotti Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen onnittelut ahkeralle paikallisosastolle.

Tilaisuudessa jaettiin kolme Suomen Syöpäpotilaat ry:n kultaista ansiomerkkiä ja neljä hopeista ansiomerkkiä.

Paula Takala ja Aino Pihlajamäki jakoivat Kultaisen ansiomerkin Lauri Lassilalle, Seija Hernesniemelle ja Jorma Etulalle. Hopeisen ansiomerkin saivat Helvi Järvilä, Timo Mikkolanaho, Aino Ketonen ja Anneli Murto.

Aleksi Yli-Sissala esitti omalla säestyksellään tunnelmallisia kotimaisia lauluja.

Hetken päästä asteli lavalle myös toinen Kurejoen poika, eli tankokuningas Marko Maunuksela. Marko on tunnettu myös Radio Suomen mainiosta iltapäiväohjelmastaan.

Marita Ylilahti toi juhlaan kaupungin terveiset.

Maunuksela esitti upeasti Aleksi Yli-Sissalan säestyksellä mm. Unto Monosen kappaleen ”Satumaa” ja Veikko Lavin kappaleen ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen” sekä Tapio Rautavaaran tuotannosta kappaleen ”Rosmariini”.

Alajärven kaupungin onnittelut ja tervehdyspuheen piti peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti. Ylilahti tähdensi Syöpäyhdistyksen tärkeää roolia syöpään sairastuneiden ihmisten tukena. Oikean tiedon jakaminen ja vertaistuen antaminen antaa toivoa niin sairastuneille kuin heidän heisilleen.

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen varapuheenjohtaja Paula Takala.

Alavolin tanssiryhmä Solina esitti taidokkaan, lähes akrobaattisen tanssiesityksen. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Vesa Kataja piti kattavan esityksen syöpähoidon historiasta ja nykytilasta Suomessa.

Ihmisten elinajanodote on tilastokeskuksen mukaan lähes tuplaantunut reilussa sadassa vuodessa ja tämän vuoksi myös syöpäsairaudet ovat luonnollisesti lisääntyneet.

Nykyään syöpähoidot ovat Suomessa erittäin kehittyneitä ja hoitotulokset kansainvälisesti huippuluokkaa. Vesa Katajan mukaan on hyvä että ennaltaehkäisevää työtä tehdään paljon ja esimerkiksi tupakointi on väestön keskuudessa vähentynyt siinä määrin että se alkaa jo näkymään tilastoissa.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät