0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Ruokaa ja resurssiviisautta Aisaparin kyläviikoilla

Leader Aisaparin perinteisiä kyläviikkoja vietetään jälleen lokakuun lopulla.

Tapahtumaviikot käynnistyvät lauantaina 20.10. Lehtimäen nuorisoseuran syystempauksella, jossa on tarjolla muun muassa ohrapuuroa ja munkkeja.

MAINOS

Samana päivänä on Alajärven Luoma-aholla kello 15 alkaen kyläelokuvafestivaali, joka järjestetään nyt kuudetta kertaa. Tapahtumassa palkitaan parhaat tubevideot ja päätteeksi on Pinkku Pinskun Meet&Greet.

Ruoka on merkittävässä osassa kyläviikkojen ohjelmassa: lauantaina 27.10. järjestetään Kauhavalla kansainvälinen Kulttuurikattila-tilaisuus, jossa jaetaan rokkaa soppatykistä ja saadaan monen maan maistiaisia niin ruokalajien kuin kulttuurinkin muodossa.

Kädentaitojakin pääsee harjoittamaan ja lapsille on omaa ohjelmaa. Kaikille avoimeen maksuttomaan tapahtumaan toivotaan osallistujia laajalti yli kunta- ja kulttuurirajojen.

Kyläelokuvafestivaaleilla palkitaan parhaat tubevideot ja päätteeksi on Pinkku Pinskun Meet&Greet.

Kiinnostaako hyönteisravinto tai -kasvatus? Härmänmaan 4H-yhdistyksen Läheltä lautaselle -hanke järjestää Sirkkaseminaarin torstaina 1.11. kello 18 Kivihuhdan kylätalolla Alahärmässä.

Lauri Jyllilä Finsect Oy:stä kertoo hyönteiskasvatuksen hyödyistä ja visioista, markkinoinnista ja tuotannon aloittamisesta.

Pääsemme myös maistelemaan tuotteita! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Resurssiviisauteen paneudutaan tiistaina 30.10. kello 18 alkaen Karvalan nuorisoseuralla Lappajärvellä.

Iltaan kutsutaan kaikkia uusiutuvasta energiasta sekä energiansäästö- ja valaistusvinkeistä kiinnostuneita yli kuntarajojen. Järjestäjinä ovat Aisaparin lisäksi Thermopolis, Lämpöässät ja Maaseutuverkosto.

Esittelyssä on Co2mmunity-hanke, joka tuo yhteisöenergian ratkaisuja Keski-Euroopasta ja kylätalon aurinkopaneeliesimerkin Alavudelta. Lisäksi kerrotaan maalämmöstä ja jaetaan energiatietoa muun muassa lamppuvalintoihin.

Paikalle on kutsuttu myös Suomen älykkäin kylä -kampanjaan osallistuvat kylät Etelä-Pohjanmaalta.

Perjantaina 2.11. aamupäivällä pidetään Vimpelissä rinneravintola Välilaskussa Matkailun aamupäivä. Tilaisuudessa käydään läpi Järviseudun matkailun master planin toteumaa ja tulevaa yhteistyötä.

Saman perjantain illaksi kutsutaan kaikki hankkeiden parissa työskentelevät vertaistapaamiseen Evijärven tähtitornille kello 19 alkaen teemalla ”Tähdet ja tulevaisuus”.

Aisaparin Hevooset -hankkeella on loka-marraskuun vaihteessa useampikin tapahtuma: tiistaina 23.10. on Lapuan kristillisellä opistolla Eroon pelosta ja kilpailujännityksestä -koulutus, perjantaina 26.10. perehdytään teknologian mahdollisuuksiin Kojolan ratsupalvelut Oy:ssä ja lauantaina 3.10. on Hevosten hyvinvointi -seminaari PowerParkissa.

Kauhavalla on samaan aikaan Aisaparin kyläviikkojen kanssa meneillään Kauhava-viikot, joiden ohjelmasta löytyy runsaasti kulttuuritarjontaa. Ohjelmaan voi tutustua Kauhavan kaupungin sivulla, ja Aisaparin kyläviikkojen koko ohjelma löytyy kotisivulta aisapari.net.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät