-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Laatua eränkäyntiin jo vuodesta 1950

Kauppias Ahti Huvila perusti kauppaliikkeen heinäkuussa 1950 Soiniin. Liike toimi ensin sekatavarakauppana Soinin Parviaisissa. Aseet ja ampumatarvikkeet tulivat mukaan liikkeen toimintaan 1960-luvulla.

Ahti ja Annikki Huvilan tytär Seija Ojajärvi ja Pekka Ojajärvi tulivat mukaan yritykseen vuonna 1981. Liike siirtyi kunnan keskustaan vuonna 1984. Samana vuonna rakennettiin uusi liiketila Alajärventien varteen.

MAINOS

Tuohon aikaan toimialana olivat kodinkoneiden, urheilu- ja metsästystarvikkeiden myynti. Näissä samoissa tiloissa toimitaan edelleenkin, joskin pari laajennusta vuosikymmenten varrella on toteutettu.

Johtavia asealan vähittäisliikkeitä Suomessa

Yrityksen pitkä historia ja hyvä maine ovat kiirineet siihen pisteeseen, että Ahti Huvila on nykyään yksi maamme johtavia aseliikkeitä.

Ahti Huvila Oy on maamme vanhimpia yksityisiä aseliikkeitä, ja tämän kokoisia liikkeitä Suomessa on vain muutamia. Aseisiin liittyvät tarvikkeet sekä muut retkeilytarvikkeet näyttelevät nykyisin suurinta roolia myynnissä.

Yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli noin 2,6 milj. euroa. Yrityksessä on viisi työntekijää, Ojajärvien lisäksi Mikael Purmonen ja Mika Haavisto. Hallituksen puheenjohtajana toimii Pekka Ojajärvi ja kirjanpidon hoitaa Seija Ojajärvi.

Yrityksen hyvästä maineesta kertoo se, että aseita ostetaan Ahti Huvilan Oy:n liikkeestä jo kolmannessa polvessa. Samoin myyntipuolella on kolmas sukupolvi menossa, kun Ahti Huvilan ja Ojajärvien mukaan liikkeen toimitusjohtajaksi siirtyi vuonna 2014 heidän poikansa Olli-Pekka Ojajärvi.

– Moni asiakas käy liikkeessä joka vuosi. Aina ei ole tarvetta uudelle aseelle, mutta aseisiin ja metsästykseen liittyvät tarvikkeet lisääntyvät jatkuvasti. Niiden osuus myynnin määrästä nousee koko ajan, kertoo Pekka Ojajärvi.

Verkkokauppaa ja oheistuotteita

Verkkokaupan osuus myynnistä on noussut nettiaikana voimakkaasti. Sähköisen kaupankäynnin osuus liikkeen myynnistä on jo yli 60 prosenttia.

– On paljon asiakkaita, jotka eivät käy liikkeessä ollenkaan, vaan hoitaa tilaukset netin kautta. On jopa asiakkaita, jotka hankkivat tuotteet verkkokaupan kautta, vaikka asuvat naapurikunnassa. Heillä on tieto tuotteista jo ennestään. He säästävät matkassa ja ajassa sekä luottavat meidän verkkokaupan toimivuuteen.

– Metsästyksen oheistuotteet näyttelevät entistä suurempaa roolia. Aseisiin ja retkeilyyn liittyviä artikkeleita meiltä löytyy jo 4000. Aseiden optiikka, reput, retkeily- ja metsästysvaatteet ovat esimerkkejä runsaasta valikoimasta, kertovat Olli-Pekka ja Pekka Ojajärvi.

Huomiota tullut sekä paikallisesti että maakunnallisesti

Ahti Huvila Oy on palkittu yrittäjätoiminnassa. Vuonna 2007 yritys valittiin Vuoden yrittäjäksi Soinissa. Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2011 yritys huomioitiin Maakunnallinen Vuoden Yrittäjä -palkinnolla. Seija Ojajärvi toimii nykyään Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana.

Yrityksen mukaan paikallislehdet ovat olleet vuosikymmenten aikana yritykselle tärkeitä yhteistyökumppaneit, ja Torstai-lehden kanssa yhteistyötä on tehty koko lehden olemassaoloajan. Huvilan väki haluaa onnitella juhlivaa lehteä ja toivottaa monia työntäyteisiä vuosia tulevaisuudessa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät