Nellan ja Sofian tähtäin korkealla

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläisessä Järviseudun Pallokerhossa jääkiekkoa pelaavat Sofia Kari ja Nella Korpela panostavat tosissaan uraansa.

JPK:n D1-junioreissa pelaava kaksikko osallistui äskettäin Kuortaneella pidettyyn, vuosina 2003–2005 syntyneiden tyttöjen N16-maajoukkueryhmän jää- ja opiskeluviikkoon. Pelaajien tähtäimessä on saavuttaa pelipaikat keväällä Tšekissä pidettävään European Cup -turnaukseen.

MAINOS

Jääkiekkokärpänen puraisi alajärveläistä Sofiaa ja soinilaista Nellaa jo varhaisessa vaiheessa. 14-vuotias Nella kertoo kiekkoilleensa kahdeksan vuotta.

13-vuotias Sofia laskeskelee puolestaan pelanneensa jääkiekkoa seitsemän vuotta. Sofia on edustanut Järviseudun Pallokerhoa koko tähänastisen uransa ajan.

Nella aloitti pelaamisen Soinin Tiikereissä ja siirtyi Karstulan Kivaan. JPK:ta hän on edustanut kolme vuotta.

Valttina nopeus

Järviseudun Pallokerhon D1-joukkueessa pelaa Nellan ja Sofian lisäksi myös kolmas tyttö, Roosa Nuolikoski. Sofia kuvailee ylialuueellista D1-junioreiden AAA-sarjaa pelaavaa JPK:n joukkuetta hauskaksi ja villiksi. Tyttökolmikko pärjää poikien kanssa hyvin.

Jääkiekko vaatii kaksikolta uran tässä vaiheessa heidän omien sanojensa mukaan halua pelata ja kehittyä sekä sitoutumista ja motivaatiota.

Puolustajana pelaavan Sofian mielestä hänen vahvuutensa pelaajana löytyy nopeudesta ja nopeasta reagointikyvystä. Hyökkääjänä pelaava Nella luonnehtii itseään nopeaksi.

JPK:n D1-joukkue kokoontuu kolme kertaa viikossa yhteisharjoituksiin. Lisäksi pelaajat voivat käydä taitojäillä. Viikko-ohjelmaan kuuluvat myös omatoimisesti tehtävät harjoitukset sekä pelit.

Kovaa työtä

Kuortaneella pidetty jää- ja opiskeluviikko oli tiivistahtinen. Ohjelmassa oli jää- ja oheisharjoituksia sekä ravintoa, psyykkistä valmennusta ja elämäntaitoja käsitelleitä Kasva urheilijaksi -luentoja.

Omia koulutehtäviä tehtiin koulusta saatujen ohjeiden mukaan. Päiväohjelmat olivat tiivistahtisia. Leirille osallistui 23 pelaajaa. Sofia Kari kertoo, että leirillä oli hyvä henki ja suurin osa leiriläisistä jo entuudestaan tuttuja.

Ennen European Cupia järjestetään vielä kaksi leiriä. Seuraavalle, helmikuussa järjestettävälle leirille osallistuu 66 pelaajaa. European Cupissa Suomea edustavaan maajoukkueeseen valitaan 23 pelaajaa.

Jotta paikka Tšekissä pelattavaan turnaukseen varmistuisi, tarvitaan kovaa harjoittelua. Nella katsoo eduksi sen, että he ovat saaneet olla omassa seurajoukkueessaan samassa asemassa kuin poikapelaajat ja että JPK:ssa saatava valmennus on laadukasta.

Nella nostaakin JPK:n D1-joukkuetta valmentavan Marko Kantasen panoksen isoksi pelaajien kehityskaaressa.

Marko Kantanen kuvailee Sofia Karia ja Nella Korpelaa erittäin tunnollisiksi urheilijatyypeiksi, jotka harjoittelevat pilkuntarkasti.

– Heillä on yritystaso automaattisesti korkealla tasolla sekä peleissä että harjoituksissa.

Kantanen uskoo, että tyttöjen tekemä historiallinen saavutus eli maajoukkuepaikka toimii päänavauksena ja tuo omalta osaltaan intoa ja motivaatiota paitsi JPK:n D1-joukkueeseen niin myös koko seuraan: niillä pelaajilla, joilla on korkea halutaso, on mahdollista edetä urallaan kohti huippua.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelin Yrittäjät valitsi Teija Uitto-Kohosen projektipäällikön tehtävään
Seuraava artikkeliOsta Alajärveltä ja voita 200 euroa joulurahaa